Названі місця, де туристам не дуже раді, а куди відпочивати поїдуть найбільша кількість

Британське видання The Independent склало список популярних напрямків, де туристам не дуже раді.

Так, список найбільш недружніх до туристів місць очолило американське місто Арлінгтон (штат Техас), де ставлення до мандрівників, згідно з дослідженнями, вважається «найгіршим у США».

Другий рядок рейтингу зайняв популярний у туристів італійський національний парк Чінкве-Терре, що входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Видання нагадало, що у 2016 році, коли число відвідувачів парку перевищило 1.5 мільйона чоловік, Чінкве-Терре для туристів закрили.

Трійку найбільш недружніх місць замикає острів Санторіні в Греції. Тут число відвідувачів було обмежено через безліч круїзних лайнерів, які щодня привозили на острів до 10 000 туристів. У нинішньому році влада Санторіні ввели ліміт на число круизеров 8 000 осіб в день.

Також в список були включені японські гарячі джерела онсени, в які не пускають відвідувачів з татуюваннями, і Амстердам з Барселоною, жителі яких неодноразово протестували проти масового турпотоку. У списку The Independent знаходиться ще Бутан і острів Кай в Таїланді.

При цьому назвали і найпопулярніші місця у цьому році для вітчизняних туристів.

Так, на думку туристичних експертів, найпопулярнішим напрямком у самостійних туристів цього літа стане Турція. Друге місце дісталося Болгарія, а третє – Грузія. Четвертий рядок зайняла Чорногорія, їй поступилася Італія. Крім цих країн ТОП-10 в порядку убування склали Іспанія, Кіпр, Чехія, Греція і Єгипет.

Фахівці туристичного сервісу також відзначають, що число зарубіжних авіаперельотів влітку 2017 року зросте на 14% в порівнянні з літом 2016 року. Середня вартість авіаквитків по україні зменшиться на 18%, а квитків за кордон – також знизиться на 13%.

Конечно, отлычним местом для отдыха остается Украина. Предлагаем вам отдых в Моршине – самое любимое место для многих туристов.