Посвідка на проживання в Україні для іноземців

Як показує статистика, одними з найбільш частих гостей України є саме білоруси. Це обумовлено більш високим рівнем демократії, м’яким законодавством і великим вибором для працевлаштування.

Але, досить часто причинами оформлення посвідки на проживання в Україні для іноземців є саме особисті мотиви. У будь-якому випадку для цього потрібно пройти певні процедури і зібрати необхідний пакет документів.

Особливості отримання посвідки на проживання

На даний момент можна говорити про те, що отримання ВНЖ в Україні є досить поширеною практикою. Але, для цього обов’язково потрібні вагомі підстави. До них можна віднести наступні ситуації:

• народження в Україні;

• отримання дозволу на роботу;

• шлюб з громадянином України;

• наявність близької спорідненості з підданим цієї країни.

Це далеко не повний список всіх підстав, завдяки яким можна претендувати на отримання цього статусу, але вони є найбільш поширеними. При цьому обов’язково потрібно додати документ, який підтверджує підстави для отримання ВНЖ. Разом з ним необхідно зробити три кольорові фотографії, взяти квитанцію про сплату державного мита, а також оформити поліс медичного страхування.

Чому так важливо оформити посвідку на проживання?

Як тільки громадянин іншої країни виявляється в Україні, то йому дозволяється перебувати не більше дев’яноста днів з кожних 180. За цей період необхідно виконати все, що планувалося, адже по закінченню терміну буде потрібно залишати країну. Якщо є необхідність залишитися в цій країні на більш тривалий термін, то в такому випадку потрібно оформити посвідку на постійне проживання в Україні.

Посвідка на тимчасове проживання в Україні видається на термін, який не перевищує одного року. Але якщо оформити ПМЖ, то це дозволить користуватися юридичними і медичними послугами, в будь-який момент виїжджати з країни необмежену кількість разів.