Володимир Ширма закликав районні ради допомагати створювати ОТГ

У Житомирській обласній раді 30 травня відбувся одноденний семінар для представників обласної та районних рад на тему «Особливості формування територіальних громад області в умовах децентралізації». Захід був організований та проведений Проектом «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Учасниками семінару були голови, заступники районних рад, працівники виконавчого апарату обласної ради. До заходу долучився голова обласної ради Володимир Ширма.

Присутні обговорили питання «Нормативно-правове забезпечення реформи органів місцевого самоврядування та децентралізації» та «Децентралізація, стан перспективи об’єднання громад області».

Володимир Ширма закликав керівництво районних рад не стояти осторонь процесів об’єднання громад, а активно брати участь і знаходити в ньому своє місце.

Як повідомив координатор проекту Олександр Даниленко, станом на 29 травня 73 ОТГ в Україні очікує на призначення Центральною виборчою комісією виборів, а ще 78 об’єднаних громад зараз знаходяться «по дорозі» між обласними державними адміністраціями та ЦВК. Загалом же в Україні 160 потенційних об’єднаних територіальних громад знаходяться на фінальній стадії формування.

На Житомирщині функціонує 32 ОТГ, а на двох останніх сесіях обласної ради були внесені зміни до перспективного плану формування територій громад області, на яких депутати проголосували за створення 7 нових громад.

Проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) спрямований на створення сприятливого середовища для впровадження децентралізаційної реформи в Україні, зміцнення місцевого самоврядування, поглиблення демократичних процесів розвитку територіальних громад та стабільності держави.

На регіональному рівні ПУЛЬС реалізує інформаційні заходи з метою мотивування громад до об’єднання, поширює успіхи діючих об’єднаних громад, надає консультативну, методичну та практичну допомогу органам місцевого самоврядування у процесі впровадження децентралізаційної та секторальних реформ.

1ceminar1
1ceminar3
1ceminar4

1ceminar6
1ceminar7
1ceminar8
1ceminar9
1ceminar10
1ceminar11
1ceminar12
1ceminar13

Прес-служба обласної ради