​Як забронювати автомобіль

Існують сайти безпосередньо прокатників, а також консолідаторів (брокерів), у яких можна вибрати будь-який автомобіль серед безлічі прокатників.

Бронювати через консолідаторів, безумовно, зручно, так як ви можете відразу побачити пропозиції декількох компаній. Однак в цьому випадку у вас є певний ризик вибрати ненадійного брокера, зреагувавши на нижчу ціну, якої може і не існувати в реальності. Саме тому звертайтесь до NarsCars.

2. Що потрібно для оренди автомобіля

Для оренди авто є загальні вимоги: наявність прав, кредитної картки, а в окремих випадках двох карт. На кредитці зазвичай блокують заставу за автомобіль, сума його залежить від країни, класу автомобіля і ряду інших чинників.

3. Отримання автомобіля

Приділіть особливу увагу умовам запропонованого договору – на включені варіанти страхування, на суми та інші послуги. Якщо ви бачите якусь невідповідність з вартістю бронювання, зробленого Вами раніше, то потрібно поставити резонне питання, чому виникло така невідповідність і співробітник точки прокату Вам роз’яснить і при необхідності змінить договір. Оскаржити підписаний договір з включеними в нього послугами вже не буде можливо, і, в разі настання страхового випадку, договір і прописані в ньому умови не підлягають обговоренню.

Другий момент – огляд автомобіля. Обійдіть його разом зі співробітником прокату, відзначте в договорі все ушкодження (навіть якщо у Вас повна страховка), рівень палива, пробіг. При поверненні автомобіля зробіть те ж саме.

4. Експлуатація

На що варто звернути увагу під час їзди? Перш за все, на страхові випадки. Навіть якщо ви придбали повне страхове покриття, пам’ятайте, що навіть у разі незначного ДТП слід викликати поліцію. Нерідко страхові компанії відмовляють у виплаті, якщо немає поліцейського протоколу. При порушенні правил дорожнього руху, крім самого штрафу прокатник може утримати адміністративний збір.

 Щоб уникнути можливих штрафів і неприємних ситуацій, обов’язково повідомляйте про свої плани пересувань, щоб прокатна компанія могла б підібрати для Вас оптимальний варіант вартості оренди, а Ви могли б уникнути незапланованих витрат.