Асоціація України з ЄС може вступити в силу на початку вересня, – Давід Стулік у Житомирі

Без категорії

Давід Стулік, прес-аташе Представництва ЄС в Україні під час перебування у Житомирі відповів на запитання сайту Репортер коли, за його прогнозами, вступить в силу угода про Асоціацію України з Європейським Союзом і чи може ще щось завадити здійсненню цієї події?”.

“На даному етапі вже нічого не може завадити і зупинити ратифікацію і вступлення в силу Угоди про Асоціацію України з ЄС, бо всі умови для того виконані. Зараз ще відбувається декілька формальних кроків, такі, наприклад, як підписання ратифікаційних документів королем Нідерландів. Ці документи потім треба відправити в Брюсель, де вони будуть передані в депозит, а після цього Рада ЄС прийме рішення, що Угода повністю ратифікована, а до цього часу пройдуть ще два місяці, коли Угода вступить вже юридично в силу. Я думаю, що вступлення в силу цієї Угоди може бути десь на початку вересня”, – сказав Давід Стулік.

Нагадаємо, Нідерланди все-таки ратифікували Асоціацію України з ЄС, а це означає, що Асоціація має вступити в силу найближчим часом. Асоціація дає Україні і ЄС політичну, економічну, ціннісну, культурну, безпекову інтеграцію в напрямку всеохоплюючого взаємовигідного співробітництва з метою забезпечення належного рівня життя та дотримання фундаментальних прав і свобод людини.