Конституція – це “живий” документ, на який треба покликатися щодня – Кізін

У Житомирі 28 червня відзначають день Конституції.

Вже відбулись традиційні покладання квітів та “Лекторіум просто неба“. 

До відзначення приєднались і житомирські свободівці.

За словами обласного очільника “Свободи”  Сидора Кізіна, який є також відомим юристом, цей День – особливий. Адже Конституція – це “живий” документ, яким варто користуватись щодня.

“Конституцію прийняли у 1996 році, яку в свій час відстоював Чорновіл, що був локомотивом тодішніх процесів. Хоча її постійно хотіли змінити під себе: то Кучма, то Янукович, але ми досі живемо по ній.  Українці мають зрозуміти, що Конституція – “живий” документ, роль якого зовсім не символічна, як думають деякі”, – каже Кізін.

Свободівець закликав покликатись на Конституцію щодня, відстоюючі свої права.

“Я закликаю усіх покликатись на Конституцію щодня та застосовувати її на практиці. От візьмемо горезвісний мовний закон Ківалова-Колісніченка, який нівелює статус української мови. Але у житті ми завжди можемо звернутись до 10 статті Конституції, де вона – державна і захищати права української через Констиуцію. Те ж саме і щодо продажу землі, яку теперішні “торгаші” при владі хочуть розпродати.  Ми знову можемо апелювати до основного закону, де зазначено, що земля та її надра виключно належать українському народові.

Тому закликаю українців, житомирян, пам’ятати, що ми господарі на своїй землі і ми завжди можемо відстояти свої права за допомогою нашої Конституції”, – підсумував Сидір Кізін.