Меркель та Макрон захотіли просунути “стагнуючий” процес по Донбасу, способом, “який задовольнить Україну”

Німецький канцлер Ангела Меркель і французький президент Емманюель Макрон заявили про намір просунути стагнуючий політичний процес по Донбасу способом, “який задовольнить Україну”. Про це глава німецького уряду заявила після дискусій на саміті ЄС з питань зовнішньої політики, а також брюссельських переговорів з господарем Єлисейського палацу, пише Укрінформ.

“Ми (Німеччина та Франція, – ред.) отримали хорошу підтримку для того, щоб продовжити мінський процес і, незважаючи ні на що, зробити все можливе, щоб дійсно просунути політичний процес в дусі, який буде прийнятний для України”, – підкреслила вона .

При цьому учасники зустрічі в столиці Євросоюзу, за словами Меркель, висловили жаль з приводу “занадто малих кроків” щодо врегулювання та того, що режим припинення вогню постійно порушується, що, в свою чергу, позбавляє учасників переговорів “гарної основи для продовження політичного процесу”.

Тому, пояснила канцлер, всі керівники ЄС одноголосно погодилися з тим, що повинні в цих умовах продовжити санкції проти держави-окупанта Росії.

Меркель зазначила, що вчорашні переговори – хороший стимул для “іноді стомлюючої роботи”, яку Берлін і Париж проводять в нормандському форматі, і пообіцяла, що вона буде продовжена.

За словами канцлера, у неї була можливість “серйозно поговорити” з Макроном про те, як виконуються мінські угоди, а також про перспективи нормандського формату.