Обираємо акваріум в квартиру

Акваріум в інтер’єрі здатний оживити навіть саму стандартну обстановку в квартирі, а дизайнерській обробці надати справжню неповторність. Важливо підібрати правильний тип акваріума, який підходить саме під Ваш будинок. (Аквариумы от компании «Аквадизайн Украина» – огроный выбор, лучшие цены в Украине. Рекомендую ознакомиться с продукцией здесь.)

Якщо Ви виріши обзавестися акваріумом, то для початку Вам необхідно усвідомити, що акваріум, це не просто, мирно плаваючі рибки в прозорій воді, це в першу чергу щоденна праця. Риби, як і будь-які тварини, потребують постійного догляду та уваги. Регулярна підміна води та чистка стекол акваріума, необхідні навіть при наявність найпотужніших фільтрів в великих акваріумах. Пам’ятайте, що чим акваріум більше, тим легше за ним доглядати, тим краще в ньому зберігається вода. Існує варіант «для ледачих» – придбати акваріум, але не заселяти його рибками, не садити в ньому живі рослини, а заповнювати виключно пластиковими, проте від цвітіння води Вас це все одно не врятує, навіть при додаванні в воду відповідних  засобів, що перешкоджають розмноженню бактерій і водоростей, тому, воду, навіть в такому, чисто-декоративному акваріумі, все одно періодично доведеться міняти.

Існує кілька найпопулярніших форм акваріумів. Першість в популярності тут належить класичним акваріумам, що розміщуються на спеціальній тумбі, встановленій на підлозі. Це вид акваріумів найбільш зручний і безпечний. До того ж такий акваріум легко демонтувати, якщо Ви раптом вирішите, що він більше не вписується в ваш інтер’єр, або Вам набридне догляд за його мешканцями. Так само він має ще одну істотну перевагу – полегшений доступ до води. Для цього достатньо просто зняти кришку. Підлогові акваріуми можуть бути самої різної форми: класичний паралелепіпед, куб, кутовий акваріум, панорамний, з вигнутою передньою стінкою. Підбираючи тумбу, намагайтеся підбирати її з запасом міцності +100 кг. Тобто, якщо Ваш акваріум ємністю 200 літрів, то тумба повинна витримувати не менше 300 кг. Пам’ятайте, що лампи освітлення, фільтри, компресор і гравій теж чимало важать.