Рада може до канікул зняти недоторканість з п’ятьох нардепів – ЗМІ

Верховна Рада може розглянути подання про зняття депутатської недоторканності з п’ятьох народних депутатів до закінчення цієї сесії, вважає перший заступник глави регламентного комітету Павло Пинзеник, передає ZN.UA.

У коментарі журналістам Пинзеник повідомив, що як тільки подання прийдуть до комітету, вони будуть розглянуті у період, визначений регламентом – 20-денний загальний термін.

“Я сподіваюся, що якщо нам нічого не завадить – а, я думаю, нам нічого не завадить, хоча роботи досить багато, все-таки п’ять подань – ми до завершення цієї сесії розглянемо питання, воно буде готове до розгляду у залі на пленарному засіданні”, – повідомив голова комітету.

Також парламентарій зазначив, що комітет буде розглядати подання по мірі їх надходження, поки ще документи не надійшли.

“Як мінімум, п’ять днів дається фігурантам цих уявлень для того, щоб надати відповідні пояснення”, – підкреслив Пинзеник.

21 червня спікер Верховної Ради України Андрій Парубій направив до Регламентного комітету парламенту п’ять подань про притягнення до відповідальності народних депутатів Євгена Дейдея (НФ), Олеся Довгого (“Воля народу”), Андрія Лозового (РПЛ), Борислава Розенблата (БПП) і Максима Полякова (НФ).

Як писав Репортер, НАБУ розказало подробиці затримання помічника житомирського нардепа Розенблата. Сам нардеп заявив, що це провокація, яка направлена на те, щоби знівелювати результати його діяльності у сфері легалізації бурштину та закликав долучитись до “бурштинової” справи НАБУ провідних журналістів-розслідувачів.