Житомирські медики отримали подяки та медалі від нардепа та Верховної Ради. Відео

Нардеп Борислав Розенблат привітав медпрацівників з професійним святом.

Про це нас повідомила прес-служба депутата.

З-поміж лікарів, які отримали подяки від Борислава Розенблата, кардіолог Житомирського перинатального центру, Марія Брокарєва.

Стати лікарем жінка вирішила після того, як хвороба вразила її рідного батька. Вона ще жодного разу не пошкодувала, що обрала саме цю професію.

«Я вирішила стати лікарем десь у 9 класі. Дуже хотіла, хоча в родині в мене немає лікарів і ніколи не було. Можливо, частково мене простимулювало те, що в мого батька в 41 рік стався інфаркт. І якось так по життю склалось, я хотіла бути лікарем, але не знала яким саме. Але в житті так склалось, що я стала лікарем-кардіологом. Якщо чесно, то я себе ніким окрім лікаря не уявляю. Люблю свою роботу», – розповідає пані Марія.

Завідуючий лор- відділенням обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Олександр Малафійчук теж отримав подяку від народного депутата. Чоловік розповідає, що головне для лікаря – це результат:

«Я бачив результат своєї роботи. Я бачив, що одужують діти. Я вже 30 років працюю лікарем, і якщо хоча б одна людина одужала від того, що я роблю, це щастя. Є така приказка, яку я завжди повторюю: «Добробут лора тримається на соплях». Це банально, але в той же час людина може лікувати серце, може лікувати печінку, можна пересаджувати серця, але якщо людину замучив нежить і вона тиждень не дихає носом, то вона страждає точно так само як і від болю в серці, як і від болю в легенях. Ми робимо скромну справу, але дужеважливу».

Нейрохірург обласної клінічної лікарні імені О.Ф. Гербачевського Володимир Гордійчук працює за фахом уже 30 років. Лікар каже – ця професія вразила його давно.

«Я проходив практику у відділенні нейрохірургії у Вінницькій лікарні, там познайомився із цією спеціальність, полюбив її і захотів стати нейрохірургом. Так і сталось», – говорить Володимир Гордійчук.

«Сьогодні вкрай необхідно подякувати цим людям і зробити усе, щоб їх праця була оцінена і матеріально, і духовно. Я вірю, що після втілення реформи в Україні буде медицина європейського рівня. Тоді наші лікарі матимуть можливість отримувати достойну зарплату. Важко переоцінити значення цієї професії у житті кожного з нас. Я дякую кожному лікарю, кожній медичній сестрі чи медбрату, які колись обрали цей фах і, попри все, працюють у медицині, допомають, лікують і рятують людські життя. Зі святом! Сил та натхнення!», – наголосив Борислав Розенблат.

Відео СК1

Персональні подяки від народного депутата України отримали:

1. Гордійчук Володимир Петрович, нейрохірург КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф Гербачевського» Житомирської обласної ради;

2. Риженко Андрій Петрович, хірург Житомирського військового госпіталю;

3. Донець Валентина Евгенівна, завідуюча гінекологічним відділенням, акушер-гінеколог КУ «Центральна міська лікарня №1м. Житомира»;

4. Кравчук Людмила Іванівна , хірург-стоматолог Житомирської міської стоматологічної поліклініки;

5. Петрук Людмила Федорівна, хірург-стоматолог КУ «Житомирське обласне стоматологічне об’єднання» Житомирської обласної ради;

6. Брокарєва Марія Іванівна, кардіолог КУ «Житомирський обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради;

7. Пилипчук Тетяна Валеріївна, медична сестра Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради;

8. Малафійчук Олександр Миколайович, отоларинголог КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Грамоти та медалі Верховної Ради України отримали:

1.Волков Андрій Олександрович, заступник головного лікаря з

медичної частини КУ «Центральна міська лікарня №1» м. Житомир;

2. Мордюк Володимир Вікторович, завідувач травматологічним Відділенням КУ «Центральна міська лікарня №1» м. Житомир;

3. Форманюк Сергій Феодосійович, завідуючий жіночою консультацією КУ «Центральна міська лікарня №2» м. Житомир;

4. Голуб Євгена Миколаївна, лікар акушер – гінеколог жіночої консультації поліклініки КУ «Центральна міська лікарня №2» м. Житомир;

5. Музичук –Сита Інга Михайлівна, лікар-ревматолог терапевтичного відділення стаціонару КУ «Центральна міська лікарня №2» м. Житомир;

6. Гудименко Валентина Петрівна, завідувач відділення, дитячий лікар – інфекціоніст І інфекційного відділення стаціонару КУ«Центральна дитяча міська лікарня» м. Житомир.