Іванку Трамп можуть допитати

Іванка Трамп могла приховати інформацію про зустріч її брата і чоловіка з представниками РФ Група демократів у конгресі США звернулася до ФБР з проханням дізнатися, чи знала дочка президента США Іванка Трамп про зв’язки її чоловіка Джареда Кушнера з Росією. 

Про це повідомляє The Hill, інформує РБК.

Форма допуску до секретної інформації, яку заповнювала дочка президента США, коли ступала на пост радника Дональда Трамп, передбачає надання інформації про те, чи мала людина або члени його сім’ї за останні сім років будь-які контакти з іноземним урядом або його представниками. 

Навмисне упущені факти можуть призвести до тюремного ув’язнення на термін до п’яти років. 

“Відсутність відвертості, особливо щодо контактів з російськими посадовими особами, стало важливою проблемою для адміністрації Трампа”, – написала група з 22 законодавців в листі в ФБР. 

Конгресмени також висловили стурбованість тим, що Іванка Трамп, можливо, брала участь в обмані, який стосується зустрічі її брата і чоловіка з представниками РФ під час передвиборної компанії в США. 

“Високий рівень, який займають державні службовці, особливо старші радники президента Сполучених Штатів, вимагає, щоб ці питання були підняті і були негайно вирішені”, – йдеться в листі для ФБР. 

Як повідомляють ЗМІ, на зустрічі сина Трампа з адвокатом з РФ був присутній топ-менеджер російської компанії.