На Київщині житомирянин вбив на полюванні свого кума-браконьєра. Фото

Випадок стався добу тому у Вишгородському районі. Про це у фейсбуці написав керівник ГУ Нацполіціі в Київській області Дмитро Ценов.

За його словами, два кума-браконьєри з с. Гаврилівка напідпитку відправилися у ліс на нічне полювання. Озброєні мисливськими рушницями чоловіки планували повернутися додому з трофеєм, а натомість один із них привіз додому свого 34-річного товариша з вогнепальним пораненням в області черевної порожнини.

“З моменту транспортування потерпілого пройшло немало часу. Швидку викликали не одразу, тому врятувати його так і не вдалося – помер дорогою в лікарню”. – пише полісмен.

“32-річний кум загиблого, житель Житомирської області, упродовж доби вводив в оману поліцейських, надаючи неправдиві покази. Розповідав, що на полювання не ходив, а лише чекав товариша у автомобілі. Коли почув постріл, відправився на пошуки та знайшов його вже пораненим”, – зазначає Ценов.

Вставлено, що загиблий мав при собі зареєстровану рушницю. Натомість у розпорядженні його кума легальної зброї не було.

Під час допиту на поліграфі чоловік зізнався у скоєному. На даний час триває низка слідчих заходів. Залучена кінологічна служба. Тривають пошуки речових доказів. Встановлюються всі обставини трагічної події – відстань, з якої було здійснено постріл.