Як купити машину по гендовіреності і уникнути проблем з номером кузова

Велика кількість автолюбителів здійснюють так звану купівлю-продаж автомобілів на підставі генеральної довіреності. Проте з часом можна бути неприємно здивованим, дізнавшись про те, що ідентифікаційні номери складових частин або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу підроблені.

Такий прикрий випадок стався з жителем Радомишльського району, який 30 червня 2017 року звернувся до ТСЦ 1845 міста Радомишль з питання перереєстрації на нового власника за договором купівлі-продажу автомобіля AUDI 100, 1992 року випуску. Під час огляду авто встановлено, що номер кузова має явні ознаки підробки.

Того ж дня факти підробки зафіксовано ще у двох сервісних центрах Житомирщини. До ТСЦ 1841 Житомира звернувся місцевий мешканець аби зняти з обліку транспортний засіб марки «MAN 23.403». В результаті огляду з’ясувалося, що ідентифікаційний номер вварено в остов шасі кустарним способом. У ТСЦ 1844 м. Новоград-Волинського схожа ситуація: чоловік хотів перереєструвати автомобіль ВАЗ 2104, проте йому це не вдалося – номер кузова виявився підробним.

У кожному з випадків працівниками сервісних центрів МВС здійснено виклики слідчо-оперативної групи відповідного місцевого відділу поліції ГУНП МВС в Житомирській області.

Загалом, за червень 2017 року працівники сервісних центрів спільно з експертами НДЕКЦ МВС виявили на Житомирщині 4 факти підробки.

Аби не стати ошуканими шахраями, під час купівлі транспортних засобів звертайтесь до територіальних сервісних центрів, користуйтеся послугами працівників експертної служби. Тільки таким чином Ви зможете убезпечити себе від прикрих та неприємних ситуацій.

Регіональний сервісний центр МВС в Житомирській області