У Житомирській області Нацбанк не знайшов жодного нелегального обмінника валют

Нацбанк у січні-червні 2017 року провів 503 перевірки пунктів обміну валюти небанківських фінансових установ, повідомив НБУ на сайті, інформує портал ZN.

Наголошується, що перевірки здійснювалися в Києві і в 21 області України: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській.

Згідно з повідомленням, в ході перевірок було виявлено 84 пункту обміну валюти, які працювали нелегально. Зокрема, найбільше таких пунктів зафіксовано в Івано-Франківській області – 29. У Києві та Запорізької області виявлено по 18 таких пунктів, у Львівській області – 8, Київській – 5, Кіровоградській – 3.

Інформацію щодо нелегальних обмінних пунктів НБУ передав в правоохоронні органи.

Дані про виявлені нелегальні обмінні пункти з відповідними фото розміщено на офіційному інтернет-сайті Національного банку у розділі “Незаконні пункти обміну валюти”.

Національний банк України розпочав регулярні перевірки з вересня 2016 року. Минулого року НБУ здійснив 362 перевірки пунктів з обміну валюти у 14 регіонах України. До кінця 2017 року заплановано охопити перевірками пункти обміну валют небанківських фінансових установ по всій території України.

Станом на 1 липня 2017 року генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 29 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв’язку “Укрпошта”. Сьогодні в Україні зареєстровано 3 371 відокремлених підрозділів небанківських фінансових установ.