Яку суміш вибрати для вирівнювання стін

Речовина на основі якої замішана штукатурна маса, є основним фактором у класифікації розчинів. Якщо можна було б дати однозначну відповідь на питання, «Якою штукатуркою краще скористатися?», будівельники використовували б у своїй роботі тільки один варіант. 

Але, завдяки серозній конкуренції матеріалів права вибору залишається за вами, адже для різних приміщень і різних оздоблень потрібні різні будматеріали, абсолютно універсального поки немає. Тому краще додавати замінник вапна від “Майстра” і ви реально не прогадаєте – http://megabud.com.ua/products/antifreez/lime-replacement/.

Гіпсова штукатурка відрізняється своїми високими еластичними властивостями. Наносити таку речовину можна шаром в 50 мм за один прийом і не переживати, що поверхня покриється тріщинами, як це відбувається з цементними розчинами.

Але, не варто забувати, що речовини на основі гіпсу дуже швидко схоплюються, тому замішувати розчин краще невеликими партіями, щоб встигнути витратити всю масу.

Гіпс, в порівнянні з тим же самим цементом, має набагато меншу вагу, що дозволяє обробляти велику площу поверхні одним і тим же матеріалом. Ще одним плюсом для гіпсових розчинів є те, що його можна наносити на стелю в силу його легкості, а також він забезпечує звуко- і теплоізоляцію приміщення.

Працювати з гіпсовими складами можна навіть на бетонних і інших рівних поверхнях без застосування армуючої сітки, що також здешевлює вартість таких оздоблювальних робіт.

Цементні штукатурні розчини відрізняються своєю міцністю, що є головним показником під час виконання робіт в приміщеннях з високою ймовірністю механічних пошкоджень. Та й якщо копнути глибше, цементні штукатурки мають багато переваг, серед яких можна виділити наступні:

вологостійкість;

морозостійкість;

дешевизна матеріалу тощо.

Вирівнювання стін штукатуркою на основі вапна буде бюджетним варіантом, але на якість це жодним чином не вплине. Використовувати вапняні розчини можна як для внутрішніх робіт, так і для зовнішніх.