Бетонні сходи облицьовані деревом

Сходи з бетону довго експлуатуються і міцні, тому так затребувані, перш за все, в громадських будівлях. 

Звичайно, вони не такі привабливі і безпечні, як дерев’яні. Щоб виправити цей недолік, сходи з бетону обробляють деревиною.

Підготовка до облицювання

Оздоблення бетонних сходів деревом проводиться в кілька етапів. Спочатку вимірюють всі щаблі, виявляючи найбільш високу. Інші підрівнюють під габарити найвищої самовирівню.чим підлоговим розчином. Перш ніж використовувати заливку, сходи очищають від сміття. потім грунтують, щоб підвищити зчеплення елементів. Розчин заливається, лише коли грунтовка повністю висихає.

Робота з фанерою

До сходової конструкції кріплять фанеру, яка служить вологоізолятором, що не дозволяє дерев’яним накладкам накопичувати зайву вологу. Поверхню фанери заново грунтують і чекають, поки та повністю висохне.

Бетонные лестницы – подробно.

Згідно габаритам сходинок вирізують заготовку з фанери так, щоб її товщина склала 1-1,5 см. Поверхню сходів покривають клеючою мастикою, зверху накладають фанерну заготовку, прикріплюючи її дюбелями, притому фанеру викладають відповідно до рівня.

Із масиву роблять самі або замовляють сходинки. Якщо у сходинок проступи нестандартної форми, точно виготовити їх за необхідними розмірами допоможе шаблон фанерний або картонний.

Оздоблення бетонних сходів деревом вручну ведеться знизу.

Фанеру промазують «рідкими цвяхами», після чого ставлять дошку облицювання.

Використовуючи саморізи, на сходовій сходинці закріплюють другий підсходинок.

Пази і фанерну поверхню змащують клеєм і монтують першу сходинку. За допомогою рівня вивіряють положення елемента і, якщо це необхідно, його трохи поправляють.

Поступово в такому ж порядку сходи облицьовують від низу до верху. Монолітні сходи з бетону найкраще обкладати деревиною твердих порід на кшталт ясеня, дуба або модрини.