Захист нардепа Розенблата знову спробує зняти з нього браслет

Захист народного депутата Борислава Розенблата має намір оскаржити рішення суду від 18 серпня про продовження запобіжного заходу до 17 жовтня.

Про це розповів адвокат Розенблата Костянтин Глоба, повідомляє Укрінформ.

За його словами, в попередньому рішенні суду від 18 липня про обрання Розенблату запобіжного заходу щодо покладення на нього обов’язків носити електронний браслет, здати закордонний паспорт, не відлучатися без дозволу прокурора, суду з Києва і Житомира, допущена процесуальна помилка.

Адвокат пояснив, що суддя Солом’янського районного суду Києва Світлана Кушнір ініціювала окремий судовий процес для виправлення даної помилки.

Однак, за словами Глоби, наразі достеменно невідомо, чого саме стосується ця помилка.

“Суддя ні прокуратурі, ні адвокатам, ні самому Розенблату не сказала, в чому була допущена помилка, і офіційного документа з роз’ясненнями на цей рахунок теж ніде немає”, – сказав адвокат.

За словами Глоби, дата розгляду виправлення цієї помилки наразі не призначена.

“Коли буде виправлена помилка, ми будемо мати цікаву справу, ми будемо переглядати рішення від 18 серпня судді Лазаренко”, – сказав він.

При цьому він також додав, що у попередньому рішенні суду від 18 липня була також допущена помилка в частині реквізитів паспорта Розенблата.

“Суддя чудово знає, що той закордонний паспорт, який зазначено в первинному рішенні, не належить пану Розенблату. Але незважаючи на це, автоматично продовжується цей обов’язок”, – заявив Глоба.

18 липня Солом’янський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави у 7 млн грн. Також суд зобов’язав його носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Крім того, депутата зобов’язали здати закордонний паспорт.

18 серпня Солом’янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Розенблату ще на 2 місяці.