Фіскали далі шукають нелегальний алкоголь на спиртзаводах Житомирської та ще 10 областей

Державна фіскальна служба проводить масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. Обшуки проводять на виробничих, складських та офісних приміщеннях 27 державних спиртових заводів.

Про це повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан на своїй сторінці в Facebook.

“Продовжуємо масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. В ході обшуків, які розпочалися сьогодні вранці, виявили та вилучили тисячу тон необлікованого спирту. І це лише кілька заводів. 260 співробітників податкової міліції проводять обшуки в виробничих, складських та офісних приміщеннях 27 державних спиртових заводів, які не входять до складу ДП «Укрспирт», а є самостійними державними підприємствами”, – розповів він.

ДФС проводить слідчі дії в 11 областях: Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській.

Обшуки почали проводити після отримання інформації про можливе невраховане виробництво і продаж спирту без сплати акцизного податку низкою заводів.

“Факти неврахованого виробництва спирту на потужностях легальних спиртових заводів України підтвердилися в ході попередніх етапів спецоперації”, – підкреслив Білан.

Як писав Репортер, ДФС проводила обшуки на спиртзаводах у 15 областях 16 серпня.