Генпрокурор США запропонував перевірити Раду нацбезпеки на детекторі брехні

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс виявив бажання перевірити всіх співробітників Ради національної безпеки країни на детекторі брехні. Як повідомляє 10 вересня портал Axios, таким чином він планує викорінити виток інформації.

На думку Сешнсf, саме в цій організації є інформатор, а поліграф як мінімум налякає його і змусить відмовитися від подальшого розкриття секретних даних.

Закажите проверку на детекторе лжи в “Эйчар секьюрити” прямо сейчас.

Видання з’ясувало, що випробуваним буде здаватися одне питання – що їм відомо про витоки розшифровок телефонних переговорів президента з іноземними лідерами. Таке питання пов’язаний з тим, що лише мала частина співробітників цього відомства має доступ до цих матеріалів.

Число випадків витоку секретної інформації в США виросло в минулому році більш ніж в два рази У Мін’юсті країни підрахували, що в 2016 році в відомство надійшло 37 сигналів про випадки несанкціонованого розголошення секретних даних. Зокрема, 9 лютого агентство Reuters повідомило, що президент США Дональд Трамп в ході розмови зі своїм російським колегою Володимиром Путіним розкритикував Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), назвавши угоду невдалим для Вашингтона.

В кінці лютого Трамп заявив, що за витоками в пресу інформації, що дискредитує Вашингтон, варто команда колишнього американського лідера Барака Обами.

13 серпня глава держави заявив своїм наближеним співробітникам, що підозрює радника зі стратегічних питань Стівена Беннон в організації витоку інформації про роботу Білого дому. Йдеться про «злив» компромату на радника з національної безпеки Герберта Макмастера.

5 квітня Беннон був звільнений з Ради національної безпеки після того, як представники і республіканців, і демократів висловили незгоду з його призначенням.