Як вибрати квіти і зберегти букет якомога довше

Вибираючи квіти …

… орієнтуйтеся на сезон. Навесні ми в захваті від тюльпанів, вони свіжі і радують нас дуже довго. І звичайно ж, півонії, якими можна насолоджуватися з травня по липень. Зараз у розпалі сезон гладіолусів. Це шикарні квіти! Абсолютне свято, коли у тебе вдома стоїть багато гладіолусів, мінімум п’ятнадцять, тоді це дуже ефектно, і не треба себе обмежувати колірними гамами. З середини літа настає сезон гортензій. Вони можуть стояти дуже довго, ніколи не обсипаються, колір пелюсток трансформується в зелений. При покупці гортензії помацайте її рукою: якщо це щільна рослина, то така шапка дуже красиво засихає. Ближче до зими з’являється ілекс – це червоні ягоди, які ставлять ближче до Різдва.

А придбати квіти радимо в інтернет-магазині ua sendflowers com – найкраща доставка букетів у Києві. Спеціалісти порадять Вам, які квіти обрати та як їх зберігати.

2. Ідеальний квітка, як на картинці …

… не завжди добре. Краще подарувати квіти, у яких є потенціал до розкриття, але потрібно точно знати, що саме ці квіти розпустяться. Тому що в процесі їх життєдіяльності вони даруватимуть нові емоції людині, і ці емоції повернуться і тому, хто їх подарував. Наприклад, купуючи троянди, дивіться на наявність зеленої сорочки – зовнішніх пелюсток, що захищають бутон. Якщо вони є, то це свідчить про найкращі якості квітки. І помацайте бутон, він повинен бути пружним. Лілії та гладіолуси взагалі краще завжди купувати закритими: вони дуже крихкі і транспортувати розпущене квіти в букеті буде складніше.

3. Щоб квіти довше стояли …

… стежте, щоб в воду не потрапляло листя. Вся зелень повинна бути знята: листя посилюють процес розвитку бактерій і старіння води – і квіти задихаються.

4. Коли ви принесли букет додому …

… спершу підготуйте вазу з водою. Далі підрізаємо кожну квітку: ідеально робити діагональний зріз, так як збільшується площа всмоктування води. Дуже важливий момент: ви підрізали квітку – відразу ж поставте її в воду, щоб верхній шар зрізу НЕ підсихав і міг повноцінно вбирати воду, без води він може знаходитися не більше хвилини.

5. Свіжість води …

… дуже важливий фактор. Наприклад, візьмемо півонії. Десять півоній Coral Sunset випивають в день один літр води, тому просто додавайте цей літр кожен день. Але не всі квіти такі жадібні водохлеби, деяким потрібно її міняти, щоб вона не застоювалася. Не обов’язково щодня, достатньо раз на два-три дні.