Глава СБУ Грицак до глави ФСБ Бортнікова: зупиніться. Відео

3 вересня, в ефірі телеканалу “Прямий” глава Служби безпеки України Василь Грицак звернувся до глави ФСБ Олександра Бортнікова, передає “Громадське радіо”.

“Олександр Васильович, я до вас звертаюся як офіцер до офіцера. Навіть в умовах війни є правила, які не можна переходити для співробітників спеціальних служб. Ви перейшли всі можливі межі, які тільки можна було перейти. І ви, і я знаємо, що до організації терактів на території України (і в Одесі, і в Харкові, і в Херсоні, і в інших містах), причетні працівники спецслужби. Загинули десятки людей, багато людей поранено”, – зазначив Грицак.

“Але в цей раз ви перейшли червону межу. Ви були готові підірвати у себе своїх, російських громадян для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Росії і дати підстави для вторгнення на територію України, для початку повномасштабної кампанії. Ви до кінця усвідомлюєте про те, до яких геополітичних наслідків могли привести ці дії? Ви віддаєте собі звіт про те, що за ці речі придеться відповідати? Ви розумієте, що сьогоднішня політична влада, в тому числі і Путін, не вічна? Ви розумієте, скільки проклять отримають ваші діти? І в ваших силах все це зупинити. Зупиніться”, – заявив Василь Грицак.