​Мавзолей казанських ханів

Збираєтеся в Казань?Надзвичайно цікаві екскурсії проводяться як по всій території кремля, так і по кожному його історичному об’єкту окремо. 

Мавзолей захищений від негоди скляним навісом, тому відвідати його можна в будь-який час. 

Відвідайте одну з надзвичайно красивих пам’яток Казанського кремля та дізнайтеся більше інформації про місто На його території розташовані знаменита мечеть Кул Шаріф і мавзолей казанських ханів, похованих до захоплення Казані Іваном Грозним в 16 столітті – https://www.tourister.ru/world/europe/russia/city/kazan/placeofinterest

Хто побудував мавзолей

З достовірних історичних джерел вдалося встановити автора будівництва мавзолею казанських ханів. Це перший похований згодом в ньому ж хан Махмуд. Він розпорядився збудувати чотирикутну будівлю з білого каменю, яка простояла в цілості до 17 століття, і лише потім була зруйнована.

Про існування цього дивного місця було відомо з рукописів, що дійшли до наших днів, але всі пошуки археологів виявлялися безрезультатними, і лише щасливий випадок допоміг знайти останки великих правителів Казані, залишили незгладимий слід в історії становлення Татарстану.

Як відвідати мавзолей казанських ханів

Адміністрацією міста, імамом і керівництвом Татарстану було вирішено «не турбувати» останки предків і залишити мавзолей недоторканим. Спори про перенесення і загальному огляді велися протягом декількох років. Люди просили не турбувати останки, шанувати пам’ять предків. В результаті союз археологів і керівництво республіки прийняли спільне рішення, яке задовольнило всі сторони.

Дві найбільш збережених гробниці були захищені скляним куполом і виставлені для відвідування і поклоніння. Доступ до них дозволений всім бажаючим при відвідуванні Казанського кремля. Слід пам’ятати, що в гробниці покояться предки, що були колись великими воїнами і правителями, і вести себе тихо, без суперечок, розмов і сміху як личить у похованнях.

Відвідати мавзолей можна самостійно або в складі екскурсії в супроводі гіда. Оптимальним варіантом буде вислухати цікаву розповідь екскурсовода, а в кінці залишитися у святині самому, щоб привести думки і духовний стан в рівновагу, і згоду з самим собою.

Щоб без суєти і зайвих проблем відвідати всі визначні пам’ятки Казані, знімайте квартири подобово або на добу, підбирайте найбільш цікаву програму і насолоджуйтеся величної красою дивовижного міста.