Міська влада Житомира заявляє про задовільний стан підготовки усіх об’єктів до зими

З технічної точки зору у місті Житомирі контролюючими службами відзначено задовільний стан підготовки усіх об’єктів до зими. 

Про це йдеться в проекті рішення виконкому.

До опалювального сезону комплексно підготовлено 97% житлового фонду з видачею паспортів готовності житлових будинків. Також готові до опалювального сезону усі школи, дитячі садочки, лікарні, соціальні об’єкти, заклади культури. 

Підготовлено до роботи в зимовий період 85% водопровідних, 87% каналізаційних, 96% теплових мереж та 98% котелень, на 90% – об’єкти благоустрою та дорожньо-мостового господарства, 95 % спецтехніки та міського комунального транспорту.

В документі йдеться, що на сьогодні активізовано роботу в комунальних підприємствах щодо завершення підготовчих робіт до зими та з виконання усіх запланованих заходів.

Також зазначається, що основними труднощами у підготовці об’єктів комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради до початку опалювального сезону були фінансові проблеми через заарештовані рахунки НАК «Нафтогаз України». 

Для виправлення ситуації, йдеться в проекті, теплопостачальному підприємству надавалась фінансова допомога з міського бюджету. Кошти надавались не тільки на підготовку до зими, а й на заробітну плату та на погашення заборгованості за послуги з транспортування і розподілу природного газу ТОВ «ЖитомиргазЗБУТ» та на встановлення лічильників обліку теплової енергії.

Нагадаємо, у Житомирі визначились із датою початку опалювального сезону.