Валідольний камбек Динамо

У вчорашньому матчі проти “Партизана” український клуб був однозначним фаворитом. Вимушені заміни у основному складі, а саме Кравець замість Мбокані та Кадар замість Хачеріді, не повинні були вплинути на гру “Динамо”. Але вплинули, особливо відчувалась відсутність Хачеріді – Кадар просто не міг знайти себе і ми мали великі проблеми в обороні.

Перші п’ятнадцять хвилин гри запам’яталися сейвами від Коваля, ударами Циганкова, атаками обидвох команд. Відмічу момент Дерліса Гонсалеса після пасу від Кравця, але чомусь замість швидкого удару він зробив чотири торкання і тільки потім пробив. Воротар Партизану парирував удар. А якщо б у одне касання?

А потім почався просто жах. Гравці Партизана постійно долали оборону Динамо і створювали небезпеку біля воріт Коваля. Більше за інших був активний форвард Тавамба. У підсумку саме Тавамба став головним героєм кінцівки першого тайму для своєї команди.

Спершу він обіграв Виду і покотив на Ожеговіча, який переправив м’яч у дальній кут. А через кілька хвилин отримав м’яч недалеко від лінії штрафного, зблизився до воріт і відправив м’яч повз голкіпера – 2: 0. Апогеєм розхлябаності гостей став чудо-пас Кадара на Коваля. Тоді Тамаш віддавав пас на Максима, але м’яч трохи-було закотився у ворота. Страхітливий перший тайм у виконанні Динамо, після якого залишалося вкрай мало надій на підсумковий успіх.

Після перерви Хацкевич зробив дві заміни і посилив атаку. Відпочивати вирушили Кравець і Циганков, а замість них вийшли Бесєдін та Мораес. Суддя призначив пенальті. До виконання одинадцятиметрового удару підійшов саме Мораес і своїм шансом скористався. Швидкий гол надихнув нашу команду.

Далі “біло-блакитні” абсолютно заслужено зрівняли рахунок. Бесєдін обіграв опонента на фланзі і прострілив на Буяльського, який в один дотик переправив м’яч у ближній кут.  Відразу ж гості повинні були забивати і третій, але Бесєдін затягнув з пасом на вривається в штрафну Мораеса і упустив момент. Але Мораес забив ще раз. Буяльський з-за меж штрафного майданчика пробив у поперечину, а Мораес зіграв на добиванні – 3: 2!

Ми перемогли, але знову таки неприємний осад залишився. Не перший раз динамівці починають грати та забивати саме у другому таймі. Знову виручають правильні заміни у другому таймі. Знову діють слова тренерів, сказані у перерві. Але питання, що матчі рівня з Партизаном не повинні бути ось такими “героїчними” та нервовими залишається. Як ми плануємо грати з більш сильними суперниками? Сподіваюсь тренерський штаб “Динамо” знайде відповіді і ми побачимо стабільну гру улюбленої команди.

Костянтин Суський