Прокуратура перевірила утримання військовослужбовців на гауптвахті у Житомирі

Військовою прокуратурою Центрального регіону України здійснюється перевірка місць утримання арештованих та засуджених військовослужбовців. Про  повідомляють у прес-службі Військовою прокуратурою Центрального регіону України.

Зокрема, 12 вересня 2017 року військовий прокурор Центрального регіону України державний радник юстиції 3 класу Рябенко, здійснив перевірку порядку та умов утримання засуджених, взятих під варту та затриманих військовослужбовців на гауптвахті Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку Збройних Сил України у Житомирі.

В ході перевірки особливу увагу приділено дотриманню конституційних прав і свобод військовослужбовців у місцях тримання, насамперед їх матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення відповідно міжнародних норм і стандартів ратифікованих Україною.

Рябенко провів особистий прийом засуджених військовослужбовців, акцентував увагу на впровадженні Закону України “Про амністію у 2016 році”, який набрав законної сили 07.09.2017 року, роз’яснив вимоги зазначеного Закону і порядок їх застосування до військовослужбовців які відбувають покарання.

Зазначається, що за результатами проведеної перевірки та виявлених порушень, буде вжито відповідні заходи прокурорського реагування.