У Житомирі міністр Рева подивився, як йде робота над створенням “Прозорого офісу”. Фото

У Житомирі відбулась зустріч з міністром соцполітики Андрієм Ревою. Про це повідомляють у міській раді.

Говорили про створення єдиного центру надання адміністративних послуг у форматі “Прозорий офіс” у Житомирі.

У “Прозорому офісі” буде надаватися більше 200 видів соціальних та адміністративних послуг від реєстрації бізнесу до отримання пенсійного посвідчення та сплати комунальних послуг. Такі офіси вже успішно працюють у багатьох обласних центрах України зокрема у Києві, Вінниці та Харкові.

«Політика уряду зараз активно направлена на створення «Прозорих офісів» по всій країні. Це дасть змогу позбавитися «живих» черг, хабарів та значно підвищить швидкість надання соціальних та адміністративних послуг», – сказав Андрій Рева.

Житомир вже отримав 8 мільйонів гривень з державного бюджету на створення «Прозорого офісу». Вже у наступному році за рахунок співфінансування міста та уряду буде продовжено роботу у цьому напрямку.

Нагадаємо, ЦНАП мали відкрити в готелі “Житомир” після реконструкції. За 280 тис грн зробили документи, але потім скасували тендер. Тепер планується, що обласний ЦНАП буде в окремому будинку на Перемоги, 10. Місто має зробити усі документи, а фінансувати будівництво буде область.

Сергій Сухомлин: Створення Прозорого офісу у Житомирі дасть змогу надавати більше 200 видів соціальних та адміністративних послуг