“Укроборонпром” прокоментував звинувачення журналістів у корупції, в тому числі й на “Житомирському бронетанковому”

Держконцерн “Укроборонпром” відповів на звинувачення в корупції, яке зробили журналісти програми “Наші Гроші з Денисом Бігус” в своєму телесюжеті, пише “Левый берег”.

За даними журналістів,  Київський, Житомирський і Харківський бронетанкові заводи, що входять в “Укроборонпром” перерахували 93 млн грн за постачання деталей фірмі-прокладці.

У своєму досить великому коментарі, пов’язаному із  сюжетом, “Укроборонпром” вказує на ряд неточностей, які допустили журналісти, але ні словом не згадує “Оптімумспецдеталь”.

“Укроборонпром” не несе відповідальності за господарську діяльність контрагентів і комерційних структур, з якими вони співпрацюють. Але заради недопущення будь-яких угод Концерн кожен раз питає у контролюючих і правоохоронних органів інформацію про постачальників і їх можливої фіктивності “, – заявили в концерні.

Як наголошується в сюжеті, ці гроші в 2015-2017 роках отримало ТОВ “Оптімумспецдеталь”, яке офіційно приписане на адресу масової реєстрації і має “мертвий” телефон.

Журналісти з’ясували, що до літа 2015 року ця компанія взагалі не мала відношення до військової техніки – вона називалася ТОВ “Юридична Компанія” Оптимум” і надавала юридичні та бухгалтерські послуги. Однак в травні 2015 назву і приписку фірми змінили і оформили її власником Володимира Волохача – “34-річного киянина, який жив з матір’ю в старій “хрущовці”, а останні півроку, за її ж словами, був безробітним”. Після цього компанія почала активно отримувати гроші від трьох оборонних заводів.

З того часу “Оптімумспецдеталь” фігурувала в різних розслідуваннях прокуратури та податкової про вимивання бюджетних грошей з оборонних підприємств, ухиленні від податків і незаконному переведенні в готівку, однак жодне з них вироком для посадових осіб фірми так поки і не скінчилося.

“Вісником державних закупівель” також простежили зв’язок Волохача з представником заводу Петра Порошенко “Кузня на Рибальському” (колишня “Ленкузня”) з питань оборонних поставок Віталієм Жуковим.