Для початку складіть список необхідних речей. Зверніть увагу на деталі, перевірте чи на місці ножі, шампура, ложки та виделки, щоб потім не довелося їсти продукти руками. Не забудьте сірники і сіль.
На пікніку зазвичай найзручнішою є одноразовий посуд. Але для того, щоб не нашкодити природі, викидайте її в спеціально відведених місцях, а не залишайте де-небудь. Для цього вам не завадить взяти з собою пакет.
Прихопіть з собою підстилки і побільше: під їжу, під посуд, ковдри для сидіння або килимки – варто враховувати погоду, якщо ваш пікнік запланований на пізню осінь, візьміть підстилки тепліші, щоб потім не відчути негативних наслідків у вигляді переохолодження або застуди.
Для перевезення або перенесення їжі використовуйте сумку-холодильник. Вона допоможе вашим продукти не псувалися від під час транспортування.
Кількість бутербродів з маслом, сиром і ковбасою краще звести до мінімуму, так як ці продукти дуже швидко псуються. Але якщо ви вирішили їх з собою взяти, то упакуйте їх у фольгу або пергаментний папір – це подарує їм пару годин життя.
Під час пікніка не обійтися без серветок і рушників, крім них візьміть побільше води, вона допоможе дотримуватись гігієни під час приготування страв та й точно стане в нагоді для приготування їжі.
Обов’язково захопіть з собою міні-аптечку, особливо, якщо відпочиваєте з дітьми. Серед обов’язкових засобів таблетки від головного болю, вата, бинт, зеленка, перекис водню, спрей від комах і мазі від засмаги.
Якщо грамотно спланувати свій відпочинок, тобто з урахуванням особливостей свого організму, ви насолодитеся і релаксом, і смачною їжею. Помилки в приготуванні і вживанні шашлику простить тільки абсолютно здоровий організм. Якщо ви не впевнені у здоров’ї свого шлунка не забудьте про такі правила приготування:
Вибирайте тільки якісне м’ясо у перевіреного продавця, краще замаринувати його самому, а не купувати замариноване.
Маринують м’ясо правильно. Для того, щоб воно добре просмажилось, замаринувати його потрібно завчасно. Не використовуйте для маринування майонез, він при термообробці виділяє канцерогени. Краще скористайтеся натуральними соками, спеціями і цибулею.
Правильно вибирайте час смаження. Занадто пересмажений шашлик зашкодить вашій печінки, а непросмажений – шлунку.
Також радимо при виборі шампурів звертатись до спеціалістів. Інтернет-магазин Stream-Market пропонує величезну їх кількість. Доставка по всій Україні. Звертайтесь – http://stream-market.com.ua/shampura.