За яким послугами звертались житомиряни у січні-вересні до Держгеокадастру

В управлінні Держгеокадастру у Житомирській області у січні-вересні цього року надали громадянам та юридичним особам 151,3 тис платних та безоплатних адміністративних послуг.

Про це повідомляють в прес-службі управління.

Переважну більшість адміністративних послуг – 122,9 тис, або 81% від загальної кількості – громадяни отримали на безоплатній основі. Жителі Житомирщини найчастіше звертались з приводу державної реєстрації земельних ділянок (42,3 тис запитів) та видачі витягів з ДЗК про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки (16,4 тис запитів).

За 28,3 тис платних адмінпослуг землевпорядники спрямували до місцевих бюджетів Житомирщини 2,367 млн гривень. Найбільші надходження – у розмірі 1,816 млн гривень – отримали за послуги з надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Найбільшу кількість адміністративних послуг землевпорядники надали громадянам у Хорошівському (14881), Житомирському (14358) та Овруцькому (12849) районах Житомирської області.

Як писав Репортер, сотня учасників АТО пікетували ОДА з вимогою скасувати Постанову Кабміну №413, якою обмежили, на їх думку, видачу земельних ділянок. Вони, навіть, перекрили трасу Київ-Чоп.