Як правильно відпочивати на природі, щоб не зашкодити здоров’ю

Для початку складіть список необхідних речей. Зверніть увагу на деталі, перевірте чи на місці  ножі, шампура, ложки та виделки, щоб потім не довелося їсти продукти руками. Не забудьте сірники і сіль.

На пікніку зазвичай найзручнішою є одноразовий посуд. Але для того, щоб не нашкодити природі, викидайте її в спеціально відведених місцях, а не залишайте де-небудь. Для цього вам не завадить взяти з собою пакет.

Прихопіть з собою підстилки і побільше: під їжу, під посуд, ковдри для сидіння або килимки – варто враховувати погоду, якщо ваш пікнік запланований на пізню осінь, візьміть підстилки тепліші, щоб потім не відчути негативних наслідків у вигляді переохолодження або застуди.

Для перевезення або перенесення їжі використовуйте сумку-холодильник. Вона допоможе вашим продукти не псувалися від під час транспортування.

Кількість бутербродів з маслом, сиром і ковбасою краще звести до мінімуму, так як ці продукти дуже швидко псуються. Але якщо ви вирішили їх з собою взяти, то упакуйте їх у фольгу або пергаментний папір – це подарує їм пару годин життя.

Під час пікніка не обійтися без серветок і рушників, крім них візьміть побільше води, вона допоможе дотримуватись гігієни під час приготування страв та й точно стане в нагоді для приготування їжі.

Обов’язково захопіть з собою міні-аптечку, особливо, якщо відпочиваєте з дітьми. Серед обов’язкових засобів таблетки від головного болю, вата, бинт, зеленка, перекис водню, спрей від комах і мазі від засмаги.

Якщо грамотно спланувати свій відпочинок, тобто з урахуванням особливостей свого організму, ви насолодитеся і релаксом, і смачною їжею. Помилки в приготуванні і вживанні шашлику простить тільки абсолютно здоровий організм. Якщо ви не впевнені у здоров’ї свого шлунка не забудьте про такі правила приготування:

Вибирайте тільки якісне м’ясо у перевіреного продавця, краще замаринувати його самому, а не купувати замариноване.

Маринують м’ясо правильно. Для того, щоб воно добре просмажилось, замаринувати його потрібно завчасно. Не використовуйте для маринування майонез, він при термообробці виділяє канцерогени. Краще скористайтеся натуральними соками, спеціями і цибулею.

Правильно вибирайте час смаження. Занадто пересмажений шашлик зашкодить вашій печінки, а непросмажений – шлунку.

Також радимо при виборі шампурів звертатись до спеціалістів. Інтернет-магазин Stream-Market пропонує величезну їх кількість. Доставка по всій Україні. Звертайтесь – http://stream-market.com.ua/shampura.