​Фонд родини Розенблат підтримує екологічні наукові проекти

Без категорії

У Житомирі відбувся тренінг для вчителів, які викладають природничі науки. Науково-просвітницький проект «Сприяння самореалізації талановитої учнівської молоді Житомирської області в галузі природничих наук» стартував 8-го листопада на базі природничого факультету ЖДУ ім. І.Франка та агробіостанції.

Про це Репортер повідомили в прес-службі фонду.

«Ми робимо це для того, аби діти та й вчителі мали можливість досліджувати погодні умови, розробляли і втілювали цікаві проекти та ідеї. Першим із запланованих заходів був семінар-тренінг для вчителів-географів, присвячений картознавству та особливостям роботи із новітніми приладами в польових умовах. Тренерами стали науковці та викладачі кафедри екології природокористування та біології людини ЖДУ ім. І.Франка, ХНПУ ім. Г.Сковороди, видавництва «Ранок», ПрАТ Інституту передових технологій української антарктичної експедиції», – говорить співорганізатор проекту, доцент кафедри екології ЖДУ ім.І.Франка Іван Хом’як.

Тренінг у Житомирі проводився за фінансової підтримки Фонду родини Розенблат.

«Ми вирішили підтримати цей науковий проект, адже він об’єднає школярів, учителів та науковців з усієї України. Педагоги навчатимуться новому, передаватимуть свої знання школярам. Діти робитимуть дослідницькі проекти, братимуть участь у конкурсах. Вірю, що серед цих дітей є справжні генії, які розкриють свої таланти і зможуть зробити нашу планету кращою», – розповідає співзасновниця Фонду родини Розенблат, Олена Розенблат.

Проект «Сприяння самореалізації талановитої учнівської молоді Житомирської області в галузі природничих наук» виник із досвіду багаторічної співпраці викладачів і науковців із учнями, які мають високий творчий дослідницький потенціал.

«В Алжирі, біля пустелі, багато років підряд висаджувати дерева і там значно покращився клімат. Зараз ми бачимо, що наше Полісся перетворюється у лісостеп. Цьому сприяла неконтрольована вирубка лісів за останні сто років. Настав час вирішувати цю проблему і наші дослідження спрямовані на вивчення подібних процесів», – розповідає Іван Хом’як.


У рамках проекту заплановані:

-Семінари-тренінги для вчителів і учнів;

-Консультування дослідницьких робіт (камеральні, польові консультації на базі дослідницько-тренінгового центру або на місці проведення досліджень);

– Конкурси учнівських дослідницьких робіт;

-Проведення учнівських і учительських конференцій за результатами досліджень;

-Публікації отриманих результатів досліджень.

Крім того, вже запланований старт учнівських студій в Овруцькому, Лугинському, Брусилівському та Баранівському районах.

Організаторами проекту виступили члени кафедри екології природокористування та біології людини ЖДУ ім. І.Франка.Співорганізаторами виступили КЗ «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»Житомирської облради.