Європа у вихідні – їдемо до Відня

Доїхати в Австрію стало ще легше після безвізу. Тому, якщо надумаєте -ми дамо вам декілька порад. 

Кто еще не успел оформить биометрический паспорт, без которого воспользоваться безвизом не получиться, кампания 2eu.kiev.ua сделает его вам быстро и без очереди.

У Відні дуже зручна і зрозуміла система громадського транспорту: ви легко доберетеся з пункту А в пункт В на трамваї, автобусі або метро, навіть якщо опинилися в місті вперше.

Є кілька способів дістатися з аеропорту Швехат до центру Відня, і найшвидший – Аероекспрес CAT, який домчить вас до Центрального вокзалу всього за 16 хвилин. Вартість квитка – 11 євро в один кінець. Якщо ви нікуди не поспішаєте, сідайте в приміський поїзд S7. Поїздка займе близько півгодини, зате буде коштувати менше п’яти євро. Обидва потяги прибувають на станцію Bahnhof Wien-Mitte, яка розташована всього в 10 хвилинах ходьби від головної визначної пам’ятки міста – собору Святого Стефана.

Де поїсти у Відні

Питання, що з’їсти у Відні, зазвичай не виникає: зрозуміло, віденський шніцель! Ніде в світі він не буде таким соковитим і таким величезним, як в австрійській столиці. Будьте обережні: шніцель, як правило, супроводжується доброю порцією картоплі і салату. Якщо ви не вмираєте з голоду, не соромтеся просити один на двох – тут до цього ставляться з розумінням.

Любителям м’яса варто заглянути в Ribs of Vienna на Weihburggasse, 22. Знайти його допоможе жовтий ліхтар над входом. Тут подають не тільки реберця і кільця цибулі, а й супи в асортименті. Бонус: доброзичливі офіціанти.

Якщо хочеться чогось рибного, йдіть в Nordsee. Це, звичайно, фастфуд (якщо так можна назвати місце, де пропонують крабів і устриць), але дуже добротний і смачний.

Окрема історія – вулична їжа в Відні. Для цієї мети особливо гарні різдвяні ярмарки. Пробуйте місцеві ковбаски і не забувайте, що запивати їх можна не тільки пивом, але і червоним вином – воно в Австрії прекрасне!

Готелі Відня

У Відні можна знайти житло на будь-який смак і гаманець – від невеликих приватних готелів до готелів зі світовим ім’ям. Якщо ви в першу чергу цінуєте комфорт, зверніть увагу на Hotel Sacher. Він вважається одним з кращих в місті завдяки затишним номерам, смачним сніданкам і в усіх відношеннях приємного персоналу. Якщо мрієте прокидатися і бачити з вікна собор Святого Стефана, придивіться до Grand Hotel. Більш бюджетний, але не менш затишний Best Western знаходиться буквально по сусідству.

Для тих, хто не готовий миритися з цінами на житло в центрі Відня, існує безліч варіантів за межами Рингу. Дорога в центр не відніме у вас багато часу, зате ви заощадите сотню євро. Ще один варіант для тих, хто цінує час і гроші – готель NH Wien Airport. До терміналу ви зможете дійти за кілька хвилин, так що вам не доведеться розраховувати час в дорозі до аеропорту на таксі або громадському транспорті.