Переобладнання балкону – обираємо матеріал


Балкон, незважаючи на свої невеликі розміри, є важливою частиною квартири. Його можна зробити досить функціональним, якщо правильно підійти до ремонту і все ретельно спланувати. 

Найчастіше балкон використовують для складування речей, однак існує і безліч альтернатив: створення майстерні, річного робочого кабінету, затишного куточка для відпочинку і сну, організація додаткового місця для сушки одягу або навіть занять спортом (цілком можливо поставити сюди велотренажер). Якщо ви вибрали один з перерахованих варіантів, то вам має бути серйозна робота з утеплення та переобладнання даного приміщення, в тому числі – вибір фінішної обробки базових поверхонь, зокрема, стелі. 

Матеріал для нього повинен володіти певними властивостями: стійкістю по відношенню до ультрафіолету і перепадів температур, до того ж, важливо, щоб він був простий у догляді. Обррати матеріал можна у інтернет-магазині Torgplit.

Отже, який будівельний матеріал вибрати для обробки стелі на балконі, щоб він виглядав стильно, естетично, акуратно? Існує один важливий нюанс, який обов’язково потрібно враховувати: балкон являє собою підвісну конструкцію, яка, на відміну від лоджії, не має опори на перекриття будинку, через що його не можна сильно обтяжувати і перевантажувати зайвими предметами. До того ж, до того, як почати оздоблювальні роботи, доведеться виконати гідроізоляцію та утеплення стелі, тому що проникаюча всередину волога здатна зіпсувати будь-який, навіть самий якісний матеріал. Термоізоляцію ж роблять в тому випадку, якщо планується не сезонне, а цілорічне використання балкона в якості міні-кімнати або кабінету. Ну і, звичайно ж, нікуди не дітися від скління балкона, інакше перебувати там можна буде тільки в теплу і суху погоду.

При виборі матеріалу для фінішної обробки стелі на балконі необхідно враховувати не тільки загальний стиль, в якому витримано приміщення, а й умови його експлуатації. Наприклад, не можна забувати про такі моменти, як стикування віконних рам і стельової системи. Потрібно зробити так, щоб стулки відкривалися безперешкодно, а сам стеля не “заходила” на склопакети. Ще однією проблемою стає неякісна герметизація вікон. Зверху над вікном зазвичай є технологічний зазор, і дуже важливо зробити так, щоб через нього всередину не проникала волога, не йшло тепле повітря.