Уряд продовжив заборону на ввезення російських товарів до кінця 2018 року

Кабінет Міністрів продовжив заборону на ввезення в Україну російських товарів до 31 грудня 2018 року.

На засіданні уряду 20 грудня уряд вніс зміни до своєї постанови від 30 грудня 2015 року «Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням з Росії», згідно з якими його дія продовжена до 31 грудня 2018 року.

У затверджений раніше перелік включені також нові позиції. Зокрема, поліетилен з питомою вагою 0,94 або більше, а також полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами, сульфат амонію, суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами.

Нагадаємо, у січні 2016 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів про заборону ввезення в Україну низки російських товарів.

У перелік російських товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, потрапили:м’ясо великої рогатої худоби, птиці та свинина (свіже, охолоджене або заморожене), м’ясо і їстівні м’ясні субпродукти, солоні або в розсолі, риба і ракоподібні, молочні продукти, плавлені сири, кава, чай, харчові суміші, кондитерські та хлібобулочні вироби, картопля, продукти дитячого харчування, макаронні вироби, соуси, смакові добавки та приправи, пиво, спирт, горілка, корми для кішок і собак, сигарети з фільтром, засоби для миття шкіри, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, родентициди, обладнання для залізниць та трамвайних колій, дизель-електричні локомотиви.