ВПС США не повідомили ФБР про судимість військовослужбовців

Військово-повітряні сили США в порушення процедур не повідомляли ФБР про судимості військовослужбовців, через що ті могли вільно купувати вогнепальну зброю, про це написала газета The New York Times.

Американські ВПС проводять внутрішнє розслідування після трагедії в місті Сазерленд-Спрінгс (штат Техас). П’ятого листопада 26-річний Девін Келлі, озброєний гвинтівкою, увійшов до приміщення Першій баптистській церкві і відкрив стрілянину по прихожанам. Жертвами атаки стали 26 осіб, ще 20 постраждали. Після бійні Келлі отримав поранення в перестрілці з місцевим жителем, після чого наклав на себе руки. Справка о несудимости в Киеве.

Келлі, який служив c 2010 по 2014 рік у ВПС США, був судимий за побиття дружини і її сина. Також він був пацієнтом психіатричної лікарні. Однак ця інформація не була донесена до ФБР. Якби це сталося, то чоловікові було б заборонено купувати вогнепальну зброю. Однак він продовжував значитися як благонадійний покупець в базах даних, які використовуються продавцями зброї.

За інформацією ВВС США, вже виявлено кілька десятків «схожих упущень». 

«Помилка в випадку з Келлі була окремим інцидентом», – підтвердили військові.

нагадаємо, федеральний суддя США Сьюзан Болтон відмовилася знімати судимість з екс-шерифа Джо Арпайо, який був помилуваний президентом Дональдом Трампом.

«Суд визнав обвинуваченого винним у злочинній невиконанні постанов суду. Президент оголосив про помилування. Обвинувачений його прийняв. Помилування безумовно звільнило обвинуваченого від покарання, яке в іншому випадку могло бути призначено. Однак він не «переглянув історичних фактів» цієї справи», – сказано в постанові судді.

Адвокат екс-шерифа вже подав апеляцію на це рішення. Шериф відомий як прихильник вкрай жорсткої політики в боротьбі з нелегальною імміграцією.