Дітей у дитсадках Житомира годували напичканим хімією м’ясом

Без категорії

У вівторок, 30 січня 2018 року, прокуратурою області спільно із Управлінням Служби безпеки України в області та слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області викрито групу осіб, яка постачала до дитячих садочків неякісну м’ясну продукцію.

Як інформує прес-служба прокуратури Житомирської області під час проведених санкціонованих обшуків у виробничих приміщеннях, що у Житомирській області, а також у місцях проживання осіб, причетних до злочинної діяльності, працівника Житомирської міськради та ветлікаря, виявлено та вилучено 10 тонн м’ясної продукції, хімічні препарати та обладнання, які використовувались для її ін’єктування, фінансово-господарську документацію, банківські картки, числі чорнові записи, а також грошові кошти.

Як установлено під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, група осіб, очолювана виходцем Донецької області, організувала придбання суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності з метою подальшої участі в тендерних закупівлях на постачання м’ясної продукції, у тому числі до дитсадків.

Зокрема, приватне підприємство, протягом 2016-2017 років ставши переможцем у тендерних процедурах з постачання продуктів харчування (м’яса) до соціальних закладів області на суму 15,7 млн грн, з метою привласнення бюджетних коштів та надання видимості законної діяльності, організувало постачання ін’єктованої хімічними препаратами сировини до дитсадків.

Наразі у кримінальному провадженні за ст. ст. 205, 191 КК України триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби України в області.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні забезпечує прокуратура Житомирської області.