​Пута України 9: Через це проходять усі

Політика

Гординю і зверхність – життя ламає. На їх місце приходить вдячність, відданість і смиренність.

Істина сама про себе подбає, так само, як ім’я, чий носій живе по совісті, може бути спокійним за свою репутацію.

Аналогічно, нації, народи, які пройшли певний шлях помилок, зробивши з них висновки, також захищені репутаційно, адже визнають, що у минулому помилялись.

До того, хто сам знає, що може бути неправим, міг бути неправим, і був неправим – питань немає. Людину, яка усвідомила свою помилку і вирішила більше так не робити – не завдавати болю іншим людям, іншим народам – можна привітати з перемогою – перемогою над власною гординею, егоїзмом, зверхністю, жадібністю і жорстокістю.

Коли ж усі ці якості в собі починають бачитись, їм стає некомфортно у цьому тілі, коли ж їх у собі бачить народ окремої держави – цим якостям стає некомфортно у цій країні, і вони з цього простору виходять, а на їх місце одразу вселяються вдячність, відданість, смиренність, відчуття єдності з усіма живими формами.

Процес цієї трансформації дуже болючий. Проживається глибинна емоція самотності, покинутості, у такі моменти дуже важко пробачити об’єкт свого гніву, адже гнів засліплює, робить слабким і вразливим, а пробачити – означає побачити. Побачити, і заспокоїтись.

Через це проходять усі душі і усі країни – у когось це вже позаду, у когось якраз зараз відбувається, а у когось все ще попереду. Це така собі температура тіла 42%, жар, під час якого в організмі згорають хвороботворні вірусні бактерії, цією температурою організм очищається, можна сказати – проходить очищення вогнем, і у цей період важливо пити багато рідини і вживати лікувальних заходів.

У душевному плані, коли згорає его і температура душі людини, або душі народу підвищується до небезпечного рівня, коли хочеться всіх покарати, помститися за свою самотність, завдати нестерпного болю, проклясти, змусити мучитись, принизити, обізвати, засудити, відгородитись, замкнутись в собі – духовною рідиною і лікувальними заходами являється вживання знань.

Знання збивають духовну температуру, рятують від згорання, дарують продовження життя і солодку можливість покаяння і спокути перед тими, кого найбільше ненавидів. Знання ці полягають у тому, що через це проходять усі.

Сергій Фещенко, редактор Репортера

Пута України 8. Позитивний духовний прогноз