В’ячеслав Чорновіл: дорогами болю і боротьби

Без категорії

24 грудня 2017 року в Україні вшановували 80-річчя від дня народження багатолітнього в’язня сумління, одного з лідерів Народного руху України В’ячеслава Чорновола. 

25 березня виповнюється 19 років, як життя українського лідера обірвалось внаслідок аварії на дорозі. В’ячеслав Чорновіл для багатьох українців є символом незалежної України.

5 лютого о 13.45 Обласна бібліотека для юнацтва пригадає його під час заходу «В’ячеслав Чорновіл: дорогами болю і боротьби». 

Український політик, правозахисник, радянський дисидент, журналіст, публіцист, літературний критик, провідник українського національно- демократичного руху – це ще не весь перелік характеристик видатного діяча України.

Пройшовши нелегке життя від радянських таборів до проголошення незалежності України, В’ячеслав Чорновіл, увічнений у бронзі в самому серці української столиці, залишив нащадкам настанову: «Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши».

Будівничий української державності, який вважав справою власного життя змінити хід історії країни…

Спікери зустрічі: Кандидат історичних наук, краєзнавець, Геннадій Махорін та радник міського голови з гуманітарних питань, Олександр Батанов.

На захід запрошуються учні, студенти, журналісти та всі зацікавлені особи за адресою: м. Житомир, вул. Михайла Грушевського,9.