Комітет ВРУ з питань бюджету оглянув житомирські будівництва

Без категорії

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету під час виїзного засідання 23 березня ознайомився у Житомирі з масштабними будівельними проектами.

Разом із головою обласної ради Володимиром Ширмою, головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем та Житомирським міським головою Сергієм Сухомлиним члени Комітету оглянули комунальну установу обласний медичний центр вертебрології і реабілітації та стадіон «Полісся», на яких наразі тривають будівельні роботи.

Як відомо, на базі обласного медичного центру вертебрології і реабілітації цього року планується запустити один із кращих в Україні Центрів реабілітації інвалідів та учасників АТО. На його будівництво та оснащення з обласного бюджету та ДФРР передбачено майже 14 млн грн. У Центрі, який спрямований на комплексне обстеження та лікування пацієнтів – і фізичну, і психологічну реабілітацію, зможуть проходити реабілітацію не тільки жителі області, а й з інших регіонів України.

Голова Комітету з питань бюджету Андрій Павелко зазначив, що такі об’єкти вкрай необхідні нашим військовим, які проходять реабілітацію після поранень, що отримали під час військових дій в АТО.

«Дуже важливо, щоб в державі ефективно використовувались інструменти фінансування. І цей центр є прикладом того, що завдяки спільному фінансуванню з обласного та державного бюджетів Житомирщина отримала такий прекрасний об’єкт, де бійці проходитимуть реабілітацію. Обласне керівництво таким підходом показує, як потрібно по-господарськи ставитись до соціально важливих об’єктів, передусім повернути його з приватної у державну власність. Це приклад державницького підходу», – висловив свою думку Андрій Павелко.

Також посадовці оглянули будівництво стадіону «Спартак», вартість якого понад 50 млн грн. У ході будівельних робіт проводиться реконструкція західної трибуни із встановленням накриття, відновлення футбольного поля, яке буде з підігрівом, а також облаштування прилеглої території.

Володимир Ширма, спілкуючись з членами Комітету, зазначив, що «на попередній сесії обласної ради депутати проголосували за програму розвитку футболу на 2018-2021 роки, яка передбачає фінансування 18 млн грн з обласного бюджету. Також утворили комунальний волейбольний клуб та на базі комунального ліцею-інтернату для обдарованих дітей відкриють спортивне відділення».

Будівництво обох об’єктів планується завершити вже в цьому році.

Після відвідування будівництв, члени Комітету разом із керівництвом області та міста вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, поклавши квіти до Пам’ятного знаку на майдані ім. С.П. Корольова.

У виїзному засідання Комітету взяли участь народні депутати України від Житомирської області, депутати обласної ради, керівництво центральних та територіальних органів виконавчої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації тощо.

1aaBRU1

1aaBRU2

1aaBRU3

1aaBRU4

1aaBRU5

1aaBRU6

1aaBRU7

1aaBRU8

1aaBRU9

1aaBRU10

1aaBRU11

1aaBRU12

1aaBRU13

1aaBRU14

1aaBRU15

1aaBRU16

1aaBRU17

1aaBRU18

1aaBRU19

1aaBRU20

1aaBRU22

1aaBRU23

Прес-служба обласної ради