Ліга Чемпіонів. Рома – Шахтар

Без категорії

Пара Роми і донецького Шахтаря в першій битві більш ніж підтвердила реноме самої рівною серед всіх в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. Український колектив пропустив під завісу першої половини зустрічі, проте зумів перебороти суперника і здобути, що називається, перемогу по мінімуму.

Перемога 2:1 – це хороший результат для найсильнішої команди України, але навіть при наявному перевагу вважати “гірників” фаворитом дуелі досить важко. До слова, в нього не вірять і букмекери, вихлюпнулося рівні коефіцієнти на прохід обох клубів в чвертьфінал.

Не так давно у римлян був невдалий період, коли “вовки” пару раз оступилися в домашніх поєдинках. Але Рома вже дуже давно привчила всіх до того, що на євроарені в домашніх зустрічах вона може доставити труднощі кому завгодно. 

Безсумнівно, в матчі з Шахтарем господарі будуть діяти з позиції сили, як це було в останньому протистоянні Серії А з Торіно, в якому Рома перетворила оборону “биків” на посміховисько – 3:0.

Разом з тим, зрозуміло, що проти Донецька так не вигорить. Шахтар довгі роки підбирається до статусу європейського топ-клубу, і ось зараз, схоже, ідеальний баланс знайдений. На внутрішній арені у донеччан все в порядку, напередодні матчу-відповіді 1/8 фіналу перевага, нехай і хитке, є. 

“Помаранчево-чорні” добре біжать в атаку, тому хоча б разок італійців повинні засмутити, але ж це зовсім не гарантує успішного закінчення двохматчевої дуелі – Рома просто не зможе відпустити візаві, що не доставивши йому цілий вагон труднощів. 

Важко сказати, хто піде далі, але господарі мають більш високі шанси для того, щоб після закінчення 90 хвилин опинитися попереду гостей.

Орієнтовні склади:

Рома: Аліссон – Флоренці, Манолас, Фасіо, Коларов – Де Россі, Стротман – Ундер, Наінгголан, Перотті – Джеко

Шахтар: Пятов – Бутко, Ракицький, Ордець, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра

Травмовано: Карсдорп, Пеллегріні – Малишев, Кривцов

Дискваліфікований: Срна (допінг)

Прогноз: обидві заб’ють, орієнтовний рахунок 2-2