Держава відзначає День українського добровольця

Суспільство

День Українського добровольця встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ця дата вибрана не випадково: саме 14 березня 2014 року з київського Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити – саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

У Житомирі 14 березня о 17:00 на майдан імені С.П.Корольова (біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні) відбудуться заходи до Дня українського добровольця. Програмою заходів передбачено:

17:00 –вступне слово ведучого

17:05 – виконання Гімну України

17:07 – молебень за Україну

17:15 – виступи добровольців

17:20 – вручення квітів близьким та родичам героїв-добровольців, які присутні на заході

17:25 – зачитування списку загиблих добровольців-земляків; хвилина мовчання

17:30 – поминальна літія

17:35 – виконання Гімну України.

Прес-служба житомирської міської ради

“Ми висловлюємо своє шанування усім добровольцям, які пішли на фронт захищати суверенітет і територіальну цілісність України й зупиняти захоплення українських суверенних територій, зупиняти акт агресії, який по відношенню до держави України здійснила сусідня держава Росія.

Цей вчинок кожного із добровольців означає і показує світу те, що Україна, як держава, самодостатня, має свою державотворчу націю – українців, які захищають свої суверенні кордони від вторгнення чужорідних сил.

Росія, яка вирішила загубити Україну, керуючись власною гординею і жадібністю – неодмінно пожне плоди своїх діянь. Ми бажаємо усіх життєвих благ кожному українському добровольцю-захиснику. Ваш вчинок – благородний і правильний”.