Обласна рада садила ліс

Суспільство

Майже весь колектив виконавчого апарату Житомирської обласної ради на чолі з першим заступником голови обласної ради Сергієм Крамаренком 18 квітня долучився до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках».

На території Соболівського лісництва «Романівського лісгоспу АПК» комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» на трьох гектарах працівниками обласної ради було висаджено майже 17 тисяч сіянців сосни звичайної та берези.

Перед посадкою лісу працівники лісгоспу разом з депутатом обласної ради, директором КП «Житомироблагроліс» Ігорем Рибинським провели інструктаж з користування мечем Колесова та показали як правильно висаджувати сіянці.

А завдяки доценту з Житомирського національного агроекологочіного університету Світлані Матковській ліс цього дня висаджувався експериментальним методом. Всі сіянці попередньо обробили добривами та стимуляторами, використавши епін, гумати калію, альгу. Науковці запевняють, що використання таких препаратів дозволить підвищити біологічну стійкість, захисні функції та виростити високопродуктивні насадження.

До цієї акції колектив виконавчого апарату долучається вперше. Але Сергій Крамаренко впевнений, що це лише початок і участь в акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» стане гарною традицією в апараті обласної ради.

Голова обласної ради Володимир Ширма теж долучився до акції – 13 квітня він садив новий ліс у Станішівському лісництві.

1aaaaagrolis9
1aaaaagrolis12
1aaaaagrolis11
1aaaaagrolis13
1aaaaagrolis14
1aaaaagrolis20
1aaaaagrolis21
1aaaaagrolis22
1aaaaagrolis15
1aaaaagrolis16
1aaaaagrolis24
1aaaaagrolis32
1aaaaagrolis18
1aaaaagrolis29
1aaaaagrolis28
1aaaaagrolis26

Прес-служба обласної ради