Діти – ходовий товар!, – Олександр Коцюбко

Без категорії

Редакція може не поділяти погляди автора цієї публікації.

«Співробітники служб у справах дітей Житомира та Житомирської області і найняті ними журналісти намагаються переконати громадськість у тому, що рішення суду про передачу чотирирічної Даринки Макарчук в рідну сім’ю було неправильним. І при цьому вони говорять про те, що мати Даринки алкоголічка.

Хочу сказати відразу, що це неправда. Сім’я Даринки Макарчук цілком нормальна українська родина, де не вживають алкоголь взагалі ні батько ні мати. Ця сім’я має свою землю – 75 соток, яку вони самі успішно обробляють. Але все-таки, я хотів розкрити сутність всього, що сталося і що відбувається.

Відбулося возз’єднання дитини з сім’єю – з мамою, татом, братами. Дитини, яка за свої 4 роки настраждалася більше, ніж інший дорослий.

Те, що сталося з цією маленькою дівчинкою не насниться і в страшному сні. А співробітники служб у справах дітей разом з вихователями, які розміщували в Інтернеті знімки трирічної дитини в оголеному вигляді з нафарбованими губами, разом з журналістами і депутатами намагаються зганьбити сім’ю Макарчук, навіть не розуміючи, що тим самим ганьблять самих себе.

Суд з 3-х суддів присудив повернути дитину рідним батькові і матері. Суд спирається на факти, на характеристики членів сім’ї, на думку громадськості села Листвин. Були акти перевірок умов життя родини. Причому, всі документи повинні були б скрупульозно перевірятися службами у справах дітей.

Тобто, люди, які зараз говорять про неправильність рішення суду, виходить не виконали свою роботу, вони непрофесіонали. Як же ви, служби у справах дітей, чиновники, які перебувають на державній службі, не перевірили те, що повинні були перевірити. Або, ви, держчиновники, такими висловлюваннями намагаєтеся звинуватити суддів в корупції? (що ж повинна була зробити для суддів проста сільська жінка – мама Даринки Макарчук?)

Або ви, держчиновники, намагаєтеся переконати громадськість в тому, що суд при винесенні свого рішення керувався неправдивими документами? Але тоді знову виникає питання про ваш професіоналізм. Якщо у суду були неправильні документи, то ви безвідповідальні і профнепридатні. Або, може бути, ви наклепники?

Після таких ваших заяв вас потрібно негайно вигнати з роботи, і це найменше, тому що, якщо ви обмовляйте суддів, то вас усіх треба засудити за наклеп і порушення Конституції держави Україна, а саме порушення статей 6 і 8 про Верховенство Закону.

Звертаю увагу громадськості, якщо вам говорять гидоту про сім’ю Даринки Макарчук, про те, що вони алкоголіки та інше, то спочатку задумайтесь, хто це говорить і навіщо. Якщо гидоту про сім’ю Макарчук поширюють працівники служб у справах дітей, то вони зводять наклеп і розписуються в своїй профнепридатності, безвідповідальності і неробстві.

Мені деякі з них прямо в очі кажуть – понароджували дітей-рабів – виростити і вигодувати не можуть і віддають дітей в інтернати. Але не можна застосовувати термін «раб» до чотирирічної дитини, над якою два роки з чотирьох років життя знущалися дорослі. І не можна гвалтувати дітей, не можна морити їх голодом, не можна обманювати наркотиками.

Всі, хто допустив до такого страшного злочину по відношенню до маленької 4-річної дівчинки, повинні понести кримінальну відповідальність негайно. І це стосується і слідчого, який не дає справі хід після заяви матері Даринки про зґвалтування її дитини.

І правоохоронці, які привселюдно на всю Україну через канал 1 + 1 оголосили, що слідчі провели експертизу, і що дитина не зґвалтована. Це брехня! 25 квітня я і журналіст Котенко були у начальника слідства області, де Олександр Петрович Радченко задавав питання Сокирко (головний слідчий Житомирського району) і слідчому, який веде справу, чому не провели судово-медичну експертизу.

25 квiтня представниками родини Даринки Макарчук було подано заяву з проханням забрати цю справу у слідчого Житомирського району, через бездіяльність слідчого, і передати справу головному управлінню внутрішніх справ Житомирської області. Родині Даринки Макарчук запропонували провести судово-медичну експертизу в будь-якій області України.

Тут оголилася вся порочність системи злочинних дій. В 2012 році журналіст Котенко – мисливець за педофілами, допоміг слідчим викрити і знешкодити дитячу порностудію, два роки працював в готелі Житомир в 331 номері. Тоді був засуджений на 11,5 років громадянин Швейцарії з Цюріха Хайнс Пітер Бірхер. Але він був засуджений один, а злочинна система торгівлі дітьми (сиротами чи ні) залишилася. Вихователі на фото виставляли 3-річну дівчинки в оголеному вигляді в мережі Інтернет. Батьки були проти, але вони все одно виставляли ці фото. Ми всі дорослі люди, ми розуміємо для чого це робилося, і мисливці за педофілами також розуміють це. До чого я все це говорю: швейцарець був засуджений один, а чому? Тому що, з одного боку, він не знав ні російської ні української мови, а з іншого – влада не бажала знайти всіх винних в цьому злочині.

Уповноважений Президента України з прав дітей Кулеба особисто приїжджав в будинок сімейного типу, «він особисто тримав на руках маленьку Даринку Макарчук» – я цитую слова вихователя будинку сімейного типу Коберник, які вона озвучила в суді.

Простіше було б відразу ж віддати дівчинку батькам, які, побачивши фото оголеної дівчинки в Інтернеті, стали вимагати її назад. Чому пішов такий опір законній вимозі батьків? Два роки судів.

Я дізнався про цю справу два місяці тому. А як все це витримала мати дівчинки, як все це витримала сама крихітна Даринка. Це жах.

І ось, нарешті, почали прояснюватися, завдяки журналістам, не тільки з міста Житомира, але з Нью-Йорка, Швейцарії, цікаві речі. Екс-дипломат України в Нью-Йорку, (дивіться відео)

говорить, що в Америку з України привозять маленьких дітей згвалтованих. І це трагедія для усиновителів. Люди всиновлюють дітей, які за документами не мають батьків, а потім спливає, що у дітей є живі батьки. Це трагедія і для усиновителів, і для батьків, і для дітей, які знають, що у них є батьки в Україні. Також екс-дипломат розповіла, що скрізь беруть величезні гроші за всиновлення і з американців, і з європейців.

Щоб протистояти ось таким чиновникам, треба мати добру юридичну освіту, яке у сільського населення відсутня. Людям пропонують підписати заготовлені паперу, і роблять з них неблагополучні сім’ї, у яких потім відбирають дітей.

Потрібно ще звернути увагу – у матері Даринки Макарчук є брат, який вже 3 роки служить в АТО. Він ціною свого життя захищає вас, а ви називаєте його сім’ю алкоголіками!

Ми, громадськість, хочемо бачити, хто особисто з чиновників понесе покарання за такий страшний злочин. Всі причетні до цієї справи чиновники, які чинили перешкоди порятунку дитини, повинні бути звільнені зі своїх постів. Депутати, які причетні до цього повинні бути позбавлені своїх повноважень.

Зовсім страх втратили! Знівечили дитини, знівечили долю дівчинки, цілої родини. І думаєте, чи не понесете покарання ?! Не вийде!»

Олександр Коцюбко