Житомирський прикордонний загін відзначив День прикордонника України

Суспільство

100 років відділяє нас від дня створення Окремого корпусу прикордонної охорони Української Народної Республіки правонаступницею якої є Державна прикордонна служба України. Цього року Президент України підписав Указ про установлення в Україні професійного свята – Дня прикордонника України, починаючи з 2018 року прикордонники будуть відзначати своє свято 30 квітня.

З нагоди святкування Дня прикордонника України, на стройовому плацу перед будівлею управління Житомирського прикордонного загону прийшли урочисті заходи. В святковому строю вишикувався персонал загону, який щоденно забезпечує недоторканість державного кордону.

З словами привітання до особового складу звернувся начальник Житомирського прикордонного загону підполковник Богдан Коваль, військовий священик (капелан) отець Андрій та заступник Голови Ветеранської організації Північного регіонального управління капітан 3 рангу В’ячеслав Пузовіков.

Під час заходів присутнім було доведено привітальні листи, що надійшли від Президента України, Голови Державної прикордонної служби та начальника Північного регіонального управління. В ході урочистостей Богдан Коваль вручив персоналу грамоти, нагороди та відзнаки.

Наприкінці заходів керівник прикордонного загону ще раз привітав усіх з Днем прикордонника України, побажав міцного здоров’я, щастя та подальших успіхів у почесній справі вірного служіння українському народові!