Обласна лікарня ім.О.Ф. Гербачевського отримала від благодійників нове медичне обладнання на суму понад 3,4 млн грн

Суспільство

Відеодуоденоскоп, ультразвуковий апарат, медичні меблі та функціональні ліжка, які надійшли від меценатів із Нідерландів, вже знаходяться в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Третій рік поспіль нідерландська організація  «Фонд допомоги Східній Європі»  та благодійний фонд «Хлібний дім» на чолі з Аркадієм Маргулісом допомагають обласній лікарні медичним обладнанням та меблями.

За два роки від реформаторської спільноти Голландії «Фонд допомоги Східній Європі» обласна лікарня отримала допомоги у сумі майже 135 тисяч євро.

Голова обласної ради Володимир Ширма 16 травня зустрівся з голландською делегацією, подякував за допомогу та зазначив, що з боку обласної влади у медицину області,  зокрема обласним медичним закладам,  надається відчутна підтримка.

У свою чергу голландська делегація поділилась враженнями про зміни в обласній лікарні – вони їх назвали вражаючими.

Отож, відеодуоденоскоп високої чіткості для проведення ендоскопічних операцій панкреато-біліарної зони вартістю більше 2 млн грн відтепер є у ендоскопічному відділенні; ультразвуковий апарат, ціна якого 600 тис. грн  – в гастроентерологічному відділенні. Інсультний центр, який буде відкрито 29 травня, отримав медичних меблів та функціональних ліжок на суму 800 тис. грн.

1aaagolandia1

1aaagolandia2

1aaagolandia3

1aaagolandia4

1aaagolandia5

1aaagolandia6

1aaagolandia7

1aaagolandia8

1aaagolandia9

1aaagolandia10

Прес-служба обласної ради