Рука Кремля дійшла до Житомира, або кому віддадуть в управління житомирські будинки

Без категорії


15 травня 2018 року у залі засідань Житомирської міської ради відбулася процедура розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями, що були подані на конкурс з призначення управителів багатоквартирних будинків у місті Житомирі.


У конкурсі взяли участь багато компаній.

На кожний з дев’яти  Об’єктів конкурсу було подано від 3 до 8 пропозицій, але більшість з них не була допущена до конкурсу через упереджені, а іноді і безглузді, причини, що викликало обурення конкурсантів.

Так, конкурсна комісія вважала, що напис «Відповідно оригіналу» замість «Згідно з оригіналом» на копіях документів є достатньою причиною для відхилення конкурсних пропозицій, тобто не допуску їх до подальшого оцінювання. Хоча, можливо, ці пропозиції пропонували найвигідніші для міста та мешканців умови.

Деякі пропозиції було відхилено через те, що пусті сторінки на зворотньому боці документів не були пронумеровані, підписані та завірені печаткою.Після бюрократичної розправи конкурсної комісії з більшістю конкурсантів, для подальшої участі в конкурсі були допущені не більше двох компаній по кожному Об’єкту конкурсу.

Пропозиції інших учасників конкурсу були відхилені навіть без розгляду запропонованих умов (досвід, кількість та якість персоналу,матеріально-технічна база, тощо). Склалось враження, що такі нечесні і упереджені дії з боку членів конкурсної комісії мали на меті надати можливість перемогти в конкурсі певним компаніям, однією з яких є ТОВ «Керуюча компанія «Домком Житомир», документи якої було прийнято для подальшої участі в 4-х лотах.

На таку думку наштовхують декілька цікавих спостережень.
 Одним із членів конкурсної комісії є Василь Васильович Ліман, керівник Громадської Спілки «Асоціація управителів житла» (Київ), одним із засновників якої виступає ТОВ “Керуюча компанія «Дом.Ком» – управитель в місті Кривий Ріг (засновники – Дубінська Євгенія Аркадіївна та компанія ТОВ “Домком Україна”). Тих самих засновників має і ТОВ “Керуюча компанія “Домком Житомир” – щасливий  учасник конкурсу, який зміг задовільними всі забаганки суворої конкурсної комісії в місті Житомир.

Цікавою виглядає постать засновника всіх підприємств групи «Дом.Ком» Дубінської Євгенії Аркадіївни. Євгенія Аркадіївна – відома бізнес-вумен, засновниця багатьох підприємств, Президент холдінга Best Business Group (Домком Україна, BBG Real Estate,  ресторани Прадо і Джеронімо в м. Кривий Ріг).
 У Кривому Розі «Дом.Ком» – це імперія, на підряді в якої працює низка компаній з дератизації, прибирання прибудинкових територій та інші, які так само належать пані Дубінській.
 

Звідки ж такий успіх? В 2012-2014 рр. Євгенія Аркадіївна працювала радником Геннадія Темніка – міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ в уряді Азарова при сумнозвісному президенті В.Януковичі. Геннадій Темнік –  відомий криворіжчанин, що входить у близьке коло родини Вілкулів, представник Партії Регіонів. Він близький друг Олександра Вілкула – проросійського політика, одного із головних рупорів Кремля та відданого адепта «руського мира». Його батько – Юрій Вілкул – обіймає посаду міського голови Кривого Рогу, де більш ніж успішно працює компанія «Дом.Ком».

Так чому ж конкурсна комісія вдалася до трюків по відкиданню більшості учасників конкурсу? Чи є умови, запропоновані пропущеними до подальшої участі в конкурсі компаніями, ринковими?

Чи отримає ТОВ «Керуюча компанія «Домком Житомир» перемогу в конкурсі на обслуговування житомирських будинків? Відповіді на ці питання ми отримаємо вже зовсім скоро.