Вперше на розвиток національних природних парків держава виділить 100 мільйонів гривень

Україна

Бюджетний комітет Верховної Ради підтримав рішення про виділення 100 млн грн на потреби національних природних парків. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, інформує Урядовий портал.

«Вперше бюджетом Мінприроди для розвитку національних природних парків передбачено понад 100 млн грн. Рішення про їх виділення ухвалив Уряд і вчора підтримав Бюджетний комітет Верховної Ради», – повідомив Міністр.

Він зазначив, що ці кошти будуть витрачені виключно на потреби національних природних парків.

«Переконаний, що це хороші новини, адже національні природні парки не могли належно розвиватися через брак фінансування. Голос громад, як і голос Мінприроди та наших нацпарків почуто», – сказав Остап Семерак.

Він також уточнив, що кошти, зокрема, будуть спрямовані на фінансування робіт по розробці проекту землеустрою НПП. Наприклад, нацпарку «Голосіївський», до якого входить Біличанський ліс і де громада тривалий час наполягала на винесенні його меж у натурі.

Система національних природних парків почала формуватися у 80-х роках із часу створення першого – Карпатського НПП. На сьогодні в Україні існує 49 національних природних парків. На них держава покладає збереження цінних природних комплексів та підтримання екологічної природної рівноваги в регіонах, проведення науково-дослідної та екологічної освітньо-виховної роботи, створення умов для організованого туризму та рекреації.