Заарештували учасників, які розікрали і знищили стадіон «Полісся» в місті Житомирі, – Коцюбко

Без категорії

Редакція може не поділяти погляди автора цієї публікації.

Автори розділу “Думки” несуть відповідальність за достовірність наведених фактів.

“За повсякденною суєтою якось тихо, без засобів масової інформації, 16 травня 2018 пройшли обшуки і арешти двох фігурантів у справі розкрадання народних коштів в особливо великих розмірах – нещодавно призначеного на посаду заступника губернатора Житомирської області Щебетова і підрядника робіт з реконструкції стадіону «Полісся» Болейко.

Коли я був головою Житомирської обласної федерації футболу, ми – члени виконкому ЖОФФ за підтримки громадськості, випросили у центральної влади (тоді прем’єр-міністром був Яценюк) 7,3 мільйона гривень на реконструкцію Західної трибуни стадіону «Полісся», плюс три мільйони виділив обласний бюджет.

Західна трибуна була повністю відремонтована і введена в лад. Що туди входило: були повністю ізольовані від проникнення води підтрибунні приміщення, всередині були відреставровані манежі, підсобні приміщення, роздягальні для футболістів і нагорі встановлені сидіння для глядачів / уболівальників, тобто все те, що вам зараз показують губернатор, міністр і заступник губернатора Щебетов – який зараз перебуває під слідством.

Західну трибуну здали в експлуатацію при губернаторі Машковському. Наступним етапом в проекті, затвердженому не тільки органами влади, але виконкомом Житомирської обласної федерації футболу, повинні бути реконструкція бічних трибун і установка на них нових сидінь. Східна трибуна, через свою аварійність підлягала знесенню, а замість неї потрібно було побудувати нову (згідно затвердженого проекту). Але замість цього, бокові трибуни, які були в ідеальному стані, зруйнували самими варварськими методами – їх ламали танками, такий якісний і міцний був там бетон, що зламати його було неможливо.

Тобто за виділені гроші і за які вперше влаштувалися поховали бокові трибуни та зробили з футбольного стадіону з чашею, як годиться, легкоатлетичний манеж. Замінили бігові доріжки.

Не маючи ніякого морального та юридичного права наш улюблений футбольний стадіон «Полісся» перетворили в руїни. Футбольне поле знищили повністю. На площі футбольного поля стадіону розміром 106 метрів на 68 метрів вирили родючий шар землі – чорнозему на глибину до двох метрів. І ось ця гора родючої землі висотою з дев’ятиповерховий будинок випарувалася. Тобто її продали. Громадськість неодноразово ловила машини, люди записували номери, фіксували факт крадіжки, писали до поліції.

Без обговорення з громадськістю кандидатури на пост заступника губернатора Житомирської області, а це є серйозним порушенням і кричущою неповагою до суспільства, губернатор підписав наказ про призначення Щебетова на цю посаду. Після арешту Щебетова і Болейко, почалися дзвінки – тиснуть на слідчого. Ми, громадськість, виявимо цих «звоночників», де б вони не знаходилися – в Житомирі або в Києві і озвучимо їхні прізвища в засобах масової інформації. Нехай всі знають, хтось «кришує» злодійство в Житомирській області. І ці люди обов’язково постануть перед судом, і суддя обиратиме їм запобіжний захід.

Ще раз хочу сказати, що стадіон «Полісся» був практично готовий в 2015 році. Але наступні три з половиною роки просто відмивали / крали гроші у різний спосіб.

Громадськість вимагатиме повернення всіх вкрадених грошей, а це десятки мільйонів гривень. Знищення стадіону і привласнення таких грошей – це серйозний злочин проти народу України, здоров’я та життя українців. У мене питання до глави Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича і до Міністра молоді і спорту України Жданова – Ви, коли 17 травня 2018 фотографувалися на фоні стадіону з перебуваючим під слідством по розкраданню коштів з цього самого стадіону Щебетовим – таким чином підтримуйте всі діяння Щебетова, Ви з ним заодно? Чи тут  щось інше?”


Голова ЖОФФ з 2011 по 2015 рр.

Член виконкому ФФУ з 2014-2015 рр.

Президент ЖМГО СК «Легіон» Олександр Коцюбко