На Житомирщині помічник судді намагався взяти хабар, але тепер його судитимуть

Суспільство

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди помічником судді Бердичівського міськрайонного суду.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 354 КК України затверджено прокуратурою області та скеровано до суду для розгляду по суті. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Екс-помічника судді обвинувачують у тому, що одержав від особи 10 200 грн неправомірної вигоди за не притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адмінправопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

Провоохоронці затримали помічника судді під час одержання другої частини неправомірної вигоди (першу – 5 000 грн – він одержав раніше), безпосередньо у приміщенні суду.

Викрито зловмисника завдяки спільним професійним діям прокуратури області, працівників Управлінням захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України та Головного управління Нацполіції в області.

Публічне обвинувачення під час судового розгляду справи забезпечуватиме прокуратура області.