У Житомирі будинок № 39 по вулиці Київській шукає сумлінну керуючу компанію

Без категорії

“22 червня 2018 року в будинку № 39 по вулиці Київській відключили воду.

Виявилося, що під будинком прорвало трубу. Працівники КП «Житомирводоканал» приїхали і, але, замість того, щоб відремонтувати, просто відрізали трубу від водопровідної системи.

ПП (приватне підприємство) «КВЖРЕП № 8» – правонаступник ЖЕКа № 8, на балансі якого і знаходяться всі загальнобудинкові мережі комунікацій, в тому числі і ця труба, навідріз відмовився ремонтувати.

За словами начальника ПП «КВЖРЕП № 8» Пивоварової С.І., ця труба знята з балансу, але ніяких документів про це у ПП «КВЖРЕП № 8» немає. Хочу нагадати, що в 2007-2008 роках, Пивоварова С.І., будучи начальником управління комунального господарства Житомира, входила до складу комісії Житомирської міськради, яка підписувала акт про капітальний ремонт комунікацій саме на цій ділянці будинку № 39 по вул. Київської.

У той час під натиском вимог моїх вимог, підтриманих мешканцями будинку № 39, вдалося, як ми думали, врятувати будинок від руйнування через постійне протікання водопровідних і каналізаційних комунікацій під будинок.

Пивоварова С.І. особисто приїжджала до будинку № 39 в той час і перевіряла проведення і підсумки капітального ремонту саме цих комунікацій. Але пройшло 10 років і знову надзвичайна ситуація – весь капремонт змила вода. Тепер, виявляється, за цю гілку водопостачання, яка належить  громаді міста Житомира, ніхто відповідальності не несе. Ні ПП «КВЖРЕП № 8» ні КП «Житомирводоканал» Житомирської міськради, ні сама Житомирська міськрада не в змозі відремонтувати 10 метрів водяної труби.

Кожен намагається перекласти відповідальність на когось іншого. А труба тим часом стає бомбою уповільненої дії – будинок № 39 по вулиці Київській, в самому центрі Житомира може впасти разом з усіма мешканцями.

Я, як власник одного з приміщень в будинку № 39, не можу самостійно відремонтувати цю трубу – у мене немає на це права. Повторюся, всі комунікації загального користування в усіх будівлях міста належать територіальній громаді міста, а представником цієї громади є міська рада. При цьому за комунікації водопостачання і каналізації загального користування до фундаментів будівель відповідає КП «Житомирводоканал», а за комунікації водопостачання і каналізації загального користування, які находяться в будівлях і під будівлями, відповідали ЖЕКи, а тепер керуючі компанії.

Але Приватне Підприємство «КВЖРЕП № 8», яке зобов’язане утримувати в справності всі загальнобудинкові комунікації, не тільки не в змозі це зробити, але навіть, виявляється, за словами С.І. Пивоварової, не має ніяких документів на ці самі комунікації.

Тому ми шукаємо керуючу організацію, яка буде обслуговувати будинок № 39 по вулиці Київській, яка (наш тел 0412-47-40-67), на відміну від ПП «КВЖРЕП № 8», буде сумлінно виконувати свої обов’язки і наведе порядок. З ПП «КВЖРЕП № 8» ми хочемо розірвати всі відносини з-за повної їх неспроможності.

Також з’ясувалося, що директор Комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міськради Нікітін не має профільної освіти, а це значить, він не має права займати таку високу посаду директора комунального підприємства. Тепер зрозуміло, чому йдуть скиди і загибель риби в річці Тетерів. Вимерли раки, риби і навіть жаби.

З цими двома керівниками Нікітіним і Пивоваровою повинні розбиратися слідчі, їх треба притягнути до кримінальної відповідальності – у Пивоварової зникають труби, гроші, документи, у Нікітіна – немає освіти, немає чистої води, водойми труять, труять житомирян.

Весь перший поверх будинку № 39 по вул. Київській займають підприємства – магазини, аптеки і т.д., які не зможуть працювати без води, не зможуть платити податки. А це вже удар по пенсіонерах, по армії, на утримання яких бізнес перераховує податки (1,5% на армію і 22% в пенсійний фонд, і на утримання тих же Пивоварової і Нікітіна бізнес перераховує в бюджет ще 5% і 18% та інші податки).

Пропоную Нікітіну добровільно написати заяву на звільнення, а Пивоваровій піти з Житомирського міськвиконком.”

Олександр Коцюбко

 

Адміністрація сайту не несе відповідальності за авторські матеріали